ARTIK KİMSE ÇİTFÇİ OLMAK İSTEMİYOR

İYİ Parti Samsun Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Tarımda aşılamayan sorunlar yüzünden tarlalar boş bırakılıyor, artık kimse çiftçilik yapmak istemiyor" dedi.

ARTIK KİMSE ÇİTFÇİ OLMAK İSTEMİYOR

Toprak Mahsulleri Ofisinin KİT (Kamu İktisadi Teşebbüsleri) Komisyonu toplantısında konuşan Yaşar,  desteklenmeyen çiftçilerin yaşadığı sorunları anlatıp, acil çözüm bulunması gerektiğini hatırlattı.

Tarımda yaşanan sıkıntıların her geçen gün çözümsüzlüğe doğru sürüklendiğini kaydeden Yaşar, "Tarım alanları daralıyor. Çiftçinin umudu kalmadı. Dolayısıyla gençlerin üretimden uzaklaşmasıyla tarımla uğraşan çiftçilerinizin yaş ortalamasının 55'leri buldu. Bu da ilerleyen süreçte tarımla uğraşan insanımızın kalmayacağının işareti. Bir an önce gereken adımlar atılmaz ise tarım diye bir sektörümüz kalmayacak" dedi.

ÇİFTÇİ, ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

İktidarın, tarımsal üretimin devamını sağlayacak tüm tedbirleri acilen alması gerektiğinin altını çizen Yaşar, çiftçilerin topraklarını ekme konusunda tohum, yakıt, gübre ve ilaç desteğinin canlılık sağlayacak, umudu artıracak oranda belirlenmesi gerektiğini söyledi.

TARLA BOŞSA HERKES AÇ KALIR

"Ekilmeyen, boş bırakılan tarlalar, boş pazar demek, boş market demek" diyen Yaşar, "Bu da şu anlama geliyor. Birçok alanda dışa bağımlılığı artan ülkemiz, artık karnını bile doyuramayacak. Defalarca söyledik bugün burada tekrarlamak istiyorum. Savunma sanayi ne kadar stratejikse gıda sanayisi, tarım sektörü de o kadar stratejiktir. Dolayısıyla her hâlükârda desteklenmesi şarttır." şeklinde konuştu

Yaşar, ülkenin Cumhuriyetin ilk yıllarında bütün sanayisini tarım ürünleri üzerinden elde ettiği bilgisini paylaşarak, bugün yüzde 10'lara düşürülen ihracata da dikkat çekti.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER