banner223

AVRUPALI GENÇLER SAMSUN’DA

5 Farklı Ülkeden Toplam 30 Genç Samsun’da Kadına Şiddet hakkında farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yapıyor.

AVRUPALI GENÇLER SAMSUN’DA

Türkiye, İtalya, İspanya, Polonya ve Romanya’dan toplam 30 genç “Women Who Behind The World” isimli, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi Projesi kapsamında Samsun’da Kadınlara yönelik şiddet ile ilgili araştırmalarda bulunuyorlar.

Kadın ve Yaşam Platformu isimli gençlik grubu üyeleri tarafından hazırlanan ve Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği tarafından desteklenen proje, 13 Temmuz 2019 da başlamış olup katılımcı gençlerin çalışmaları 19 Temmuz 2019 tarihine kadar Samsun’da devam edecektir. Zift Hayat Boyu Öğrenme ve Eğitim Derneği liderlerinden Proje Koordinatörü Nuri Bilirgen önderliğinde yürütülen projede katılımcı gençler gerçekleştirdikleri faaliyetler ile ilimizde; Kadınlara yönelik şiddetin nedenleri, türleri, cezaları, ülkemizde ve Avrupa’da yürütülen devlet ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları hakkında uygulamalı faaliyetlerde yer almaktadırlar.

Katılımcılar Kadına Şiddet temalı grup çalışmaları, araştırmalar, sunumlar, münazara, logo çalışmaları ve kültürel çalışmalarda bulunmaktadırlar. Katılımcı gençler aynı zamanda düzenledikleri kültürel faaliyetler ile birbirlerinin kültürlerini yakından tanıma fırsatı da elde ederek kültür değişimine öncülük etmektedirler.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER