BAFRA ANADOLU LİSESİ' NDEN MUHTEŞEM 30. YIL YÜRÜYÜŞ VE KUTLAMASI

Bafra' nın köklü ve başarılı okullarından biri olan Bafra Anadolu Lisesi' nin 30. Yıl Yürüyüş ve Kutlamaları, tek kelimeyle muhteşemdi. Kutlamalar, okul bahçesinde; İstiklal Marşı' mızın okunmasıyla başladı.

Yüzlerce, gerek yeni gerekse de okulun eski mezunları, el- ele, kol- kola, omuz omuza; önce oku bahçesinden sırasıyla Gençlik Caadesi, İstiklal Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı' ndan Bafra Belediyesi Kültür Merkezi' ne doğru yürüdüler.

Yürüyüşe; Bafra Anadolu Lisesi mezunlarının yanı sıra, yeni ve eski mezunların aileleri de destek verdiler.

Gençlik ve İstiklal Caddelerinde; ellerinde mezuniyet tarihlerini gösteren pankartlar, dev ay- yıldızlı Türk Bayrağı ile yine dev bir Atatürk posteri, dillerinde Gençlik, 10. Yıl ve Mehter Marşları' yla yürüyen yüzlerce mezuna; cadde, kaldırım ve apartmanlarındaki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdiler.

Bafra Cumhuriyet Meydanı' na yaklaşıldığı esnada; mezun gençlerin yaktıkları meşaleler ise görülmeye değer, güzel bir tablo oluşturdu.

Meydanda; önce Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve bunu İstikal Marşı' mızın hep birlikte coşkuyla okunması takip etti.

Burada; günün anlam ve önemini dile getiren konuşmalar yapılıp, Atatürk Anıtı' na Bafra Anadolu Lisesi tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi' nde Bafra Anadolu Lisesi' nden mezun olup; yurt içi ve dışında meslek sahibi olmuş öğrencilerin, 30. Yıl Kutlama mesajları ve bugüne kadar belli dönemlerde mezun olmuş öğrenciler ile ilgili sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Ardından; topluca Bafra Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki Kutlama Programı' na geçidi. Okula geçmiş yıllarda ve hâlen göreve devam eden idareci, öğretmenler ve personele birer teşekkür plaketi sunumu yapıldı.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi' nde gerçekleştirilen; 30. Yıl Kutlama Programı' na; Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,Bafra Anadolu Mezunları Derneği Başkanı Banu Karagöz Tokalak, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve Bafra Anadolu Lisesi mezunları katıldı.

Etkinlikte konuşan Bafra Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yıldıray Baş “ Öncelikle düzenlemiş olduğumuz 30 Yıl Etkinliği' ne katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Buradan, ayrıca emektar öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Okulumuz 1989 tarihinden bugüne 20. Dönem Mezunları'nı verecektir. Ulusal Kalkınma İçin Eğitim okulumuzun birinci önceliği olmuştur.

Okulumuz bugüne kadar; Tıp Fakültesi' ne 275, Diş Hekimliği' ne 86, Eczacılık Fakültesi 75, Fizik Tedavi 110, Sağlık Bilimleri, Hemşirelik 200, Hukuk Fakültesi 187, Psikolojik PDR 50, Mimarlık Mühendislik 600, Fen ve Edebiyat Fakültesi 650, İşletme İktisat Maliye 700 ve diğer meslek grupları ile 3 Bin 418 mezunu, bu gibi fakültelere yerleşmiştir.

Okulumuz birinciliklerle kalitesini ispat etmiş her zaman tercih edilen bir eğitim kurumu olmuştur. Bafra Anadolu Lisesi vermiş olduğu mezunları ile sadece ülkemizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında değil, dünya ülkelerinde de yerini almıştır."

Bu mutlu ve anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese ve Basın mensuplarımıza çok teşekkür ederim. dedi.

Bafra Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Banu Kragöz Tokalak da yaptığı konuşmada; 30. Yıl Kutlamaları' nın anlam ve önemini dile getirdi. Tokalak; böyle anlamlı bir günde birlik ve beraberlik içersinde olmanın gurur ve heyecanını belirtti.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan müzik, slayt ve video gösterimleri sunuldu.

Program; eski ve yeni mezunlar ile okulda görev yapmış ve yapmakta olan öğretmenlerin birlikte toplu hatıra fotoğrafları çekimiyle sona erdi.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER