BAFRA SAZ EVİ' NDE TÜRKÜ ZİYAFETİ !

Bafra Belediyesi' nden emekli ve Bafra Musıki Cemiyeti TSM Korosu tanbur sanatçısı Türkay GÜNDOĞDU; kendisine ait saz yapım, bakım atölyesinde, arkadaşlarıyla minik bir konser verdi.

Oğlu da İstanbul Teknik Üniversitesi' nin saz bölümü mezunu olan ve hâlen OMÜ' de öğretimgörevlsi olarak çalıştığını belirten Türkay Gündoğdu; özel bir şirkette görevli ve bağlama sevdalısı arkadaşı aynı işyerinde çalışan Celal ZENGİN ve Bekir KABAŞ ile birlikte, gümüzün sevilen 2 türküsünü başarıyla ve provasız icra ettiler.

Türkay Gündoğdu kabak kemane, Celal Zengin ve Bekir Kabaş ise bağlamaları ile halk müziğinden 2 güzel eseri başarıyla seslendirdiler.

Bafra Saz Evi sahibi Türkay Gündoğdu; Bafra Musıki Cemiyeti' nin ilk kurucularından bri olduğunu ve yıllarca cemiyetin gerek Bafra gerekse de Bafra dışındaki ilçe ve illerde sayısz konserler vererek; Bafra' yı hem Türk Halk Müziği' nde hem de Türk Sanat Müziği' nde en iyi şekilde temsil ettiklerini söyledi.

Türkay Gündoğdu ve saz arkadaşları Celal Zengin ve Bekir Kabaş: türkülerin hayatımızda önemli bir yeri olduğunu, öz musimize sahip çıklıması gerektiğini de dile getirdiler.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2019, 16:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
şaban amaç
şaban amaç - 5 yıl Önce

Özlendin Bafra

SIRADAKİ HABER