"BELEDİYELER KULLANIYOR BEDELİ VATANDAŞA YÜKLENİYOR"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Dairesi (SASKİ) eski Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Ocak ayında yapılan indirimlerden dolayı SASKİ'nin zarar ettiği iddialarını ve Samsun'un merkez ilçelerinde olan yüzde 35.9 kayıp kaçak oranını değerlendirdi.

"BELEDİYELER KULLANIYOR BEDELİ VATANDAŞA YÜKLENİYOR"

MERKEZ İLÇELERDE O KADAR KAÇAK YOK

Samsun’un merkez ilçelerinde kayıp ve kaçak oranlarının yüzde 35'lerde olduğunu söyleyen SASKİ'nin yeni Genel Müdürü Fatih Yıldız'ın iddialarını da yanıtlayan eski Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, oldukça ilginç ve şaşırtan bir açıklama yaptı: "Dört merkez ilçede kayıp kaç oranı yüzde 8'leri geçmez. Bu kaçakların bir kısmı 10 yılını dolduran sayaçlardan. Asıl su bedeli  alınmayan olay başka. Merkez ilçelerdeki belediyelerin tabi ki faturalandırılmayan; cami suyu, yeşil alan sulaması, park sulaması, bazı belediyelerin kullandığı abonesiz sular da var. Bunlar da kayıp kaçak da yer alıyor. Samsun merkezinde içme suyu şebekesi tamamen yenilenmişti. SASKİ’nin faaliyet raporlarında cadde cadde sokak sokak yazıyor. Faaliyet raporları onaylandı. Samsun'un depoları da içme suyu şebekeleri de yeni" dedi.

Kayıp değil, suyu belediye kullanıyor

Eski Genel Müdür Kamil Demircioğlu, SASKİ Genel Müdürü'nün kayıp kaçak iddialarını çürüttü. Merkezde kayıp kaçak yüzde 35 değil, sadece yüzde 8. Gerisini belediyeler kullanıyor ve faturalandırılmıyor. Dolayısıyla o su bedeli vatandaşa yükleniyor.

KAYNAK: HEDEFHALK

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER