Borç para ve kredi kartıyla kurban kesebilir

Kavak Müftüsü Yakup Belen, gününde ödemek kaydıyla borç para ve kredi kartıyla kurban kesebileceğini söyledi.

Borç para ve kredi kartıyla kurban kesebilir

Kavak Müftüsü Yakup Belen, gününde ödemek kaydıyla borç para ve kredi kartıyla kurban kesebileceğini söyledi.

Belen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesmenin belirli nisap miktarda mala sahip olan kişilere vacip olduğunu anımsattı.

Kurban kesmekle mükellef olan vatandaşın kurbanlığı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabileceğine dikkati çeken Belen, "Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu ödeme gününde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemesi gerekir." dedi.

Belen, "Kurbanın banka kredisi ile alınması durumunda faiz ödenecek ise faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olur. Maddi durumu iyi olmayan kişinin böyle yöntemlere başvurması yerine kurban kesmemesi daha uygun olur. Çünkü bu şekilde Allah'a yakınlaşma olmaz." dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Bu kişi müftü mü yoksa ekomonist veya bankacı mı . Dalgamı geçiyor insanlarla . Kitabımızda. Faizle veya kredi kartı ile kurban kesilir yazıyorda. Biz bilmiyoruz .

Vatandaş 2
Vatandaş 2 - 4 yıl Önce

Müftü senin dinden de haberin yok galiba bu zamana kadar haramdı olmazdı COVID-19 Çıkınca mi helal anlamadım milletin aklını karıştırmayın

SIRADAKİ HABER