banner221

Canik'te 100. yıla özel program

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100 yıldönümü nedeniyle özel konser verecek. Başkan Osman Genç, Canik'in kültür ve sanatta marka olduğunu söyledi.

Canik'te 100. yıla özel program


 

Yurt içi ve yurt dışında verdiği bir çok konserle adından söz ettiren Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, 1919'dan 2019'a sloganıyla Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. yıldönümü nedeniyle özel konser verecek. 14 Ocak Pazartesi günü saat 19.30'da Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenecek 100. Yıl Özel Konseri'nde koronun şefliğini Yavuz Özkaran yapacak.

100. YILIN ONURUNU YAŞIYORUZ

Canik Belediyesi olarak kültür ve sanata büyük önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı bir şehir olarak, 100. yıla ulaşmanın onurunu yaşıyoruz. Belediye olarak kurduğumuz verdiği konserlerle bizleri onurlandıran Canik Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğumuzun 100. yıla özel vereceği konser de büyük anlam taşımaktadır. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi bu özel konserimize bekliyoruz" dedi.

CANİK KÜLTÜR VE SANATTA MARKA

Samsun'un kültürel ve sosyal hayat standardını yükseltecek yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Genç, "İlk göreve başladığımız zamanlarda kültür-sanat faaliyetleri için mekanlar yoktu. Ancak yaptığımız kültür merkezleriyle kültür-sanatta önemli mesafeler aldık. Türkiye'de Tiyatro Okulu kuran iki belediyeden biriyiz. Ayrıca yine Canik Müzik Okulu kurduk. Bu iki sanat okulumuzun kapıları herkese açık. Yine kurs ve gençlik merkezlerimizde gençlerimiz enstrüman kursları alıyor. Canik Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğumuz önemli bir yere sahip. Ayrıca Canik Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman destekliyoruz. Canik artık kültür ve sanatta marka olmuştur" diye konuştu.

'ŞEHRİMİZE RUH KAZANDIRIYORUZ'

Bir şehrin sadece fiziki olarak gelişmesinin mümkün olmadığını da ifade eden Başkan Genç, "Şehirlerin gelişmişlik kriterlerinde kültür ve sanat çok önemli yere sahiptir. Eğer kültür ve sanatta gerideyseniz, yaptığınız yolların, binaların hiç bir kıymeti yoktur. Şehirlere ruh veren kültür ve sanattır. Yaptığımız eğitim, kültür, sanat yatırımları ile şehrimize ruh kazandırmaya çalışıyoruz. Bu manada kültür ve sanata en çok yatırım yapan belediye olarak, kültür ve sanat yatırımlarıyla şehrimizin gelişmişliğini artırıyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için çok önemli eğitim, kültür, sanat, spor tesisleri yaptık. Tüm vatandaşlarımızdan bu tesislerden yararlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER