Çarşamba Borsa’sı üyeleri Nefes alacak !

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ki Nefes Kredisi'ni bir kez daha üyelerinin kullanımına sundu.

Çarşamba Borsa’sı üyeleri Nefes alacak !

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Borsa üyelerinin, Nefes Kredisi’ne başvurabileceklerini duyurdu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ve ona bağlı oda-borsaların öncülüğü ve finansal katkısıyla, Kredi Garanti Fonu’nun teminatıyla, 8 bankanın işbirliğinde hayata geçirilen 3. Nefes Kredisi’ne artık Çarşamba Ticaret Borsası üyeleri de başvurabilecek. Her bir üye dilerse 50 Bin ile 200 Bin TL arasında 18 ay vade ile kredi kullanabilecek.

TOBB’un anlaşma yaptığı 8 bankanın Çarşamba Şubeleriyle Çarşamba Ticaret Borsası proje kapsamında çalışmaya başladı. KOBİ’ler, üye olduğu Çarşamba Ticaret Borsası’ndan alacakları üyelik faaliyet belgesiyle, ilgili bankaların Çarşamba şubelerinden, “yıllık yüzde 22,02 gibi bir oranla 6 ay anapara ödemesiz sonrasında 1 yıl vadeli olmak üzere toplam 18 ay kredi kullanabilecek.

İŞ DÜNYASI NEFES ALACAK

Nefes Kredisiyle ilgili açıklama yapan Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, nakit akışının çok önemli olduğu bir dönemde olunduğunun altını çizerek, KOBİ’ler İçin Nefes Kredisi”nin Çarşamba’nın iş dünyasına büyük ivme ve moral kazandıracağını belirtti. Yılmaz, TOBB önderliğinde imzalanan bu protokol ile riskin yüzde 85’lik kısmını Kredi Garanti Fonu’nun, yüzde 15’lik diliminin ise bankalar tarafından karşılanmış olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu dönemde özellikle KOBİ niteliğindeki firmalarımızın buna ihtiyacı vardı” diyen Kazım Yılmaz, “ KOBİ’lerimizin bu dönemde en önemli sorunu teminatlandırma oluyor. Bu da KOBİ’lerin hem rekabet edebilirliğini hem de ekonomik varlıklarını sürdürebilmelerini riske sokuyordu. Bu anlamda çok önemli bir projeyi hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

6 AY ÖDEMESİZ-UYGUN FAİZ ORANIYLA

Bu süreçte, illerdeki oda ve borsalar ile projeye destek veren bankaların tüm şubeleriyle büyük gayret gösterdiklerini vurgulayan Kazım Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu dönemde faizlerin %40’lara ulaştığını hepimiz biliyoruz. Bu çalışmada ise üyelerimiz yıllık yüzde 22,02 gibi bir oranla 6 ay anapara ödemesiz sonrasında 1 yıl vadeli toplamda 18 aylık süre ile Nefes Kredisi’nden faydalanabilecek. Krediyi kullanmak isteyen üyelerimizi, KOBİ’lerimizi önce üye olduğu borsamıza, sonra da ilgili bankaların şubelerine başvurmaya çağırıyorum. KOBİ’lerimize bu imkânı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize ve TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

                                                                                                                                             Ahmet Naci KILAVUZ

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER