CHP`den Kura Çekimi Tepkisi

Toplum Yararına Program (TYP) İstihdam yaratılmış gibi yapmamın, işsizliği az göstermenin yeni adıdır.

CHP`den Kura Çekimi Tepkisi

AKP yönetimi halkımıza yabancılaşmış ve kibirli tutumunu her gün farklı uygulamalarla ortaya koyuyor. Halkımıza yapılan bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında İŞKUR verilerine göre, 2018’de de binlerce kişi çalışıyormuş gibi gösterilmiştir. Bu program İnsanların reel olarak üretim yaptığı, hizmet sunduğu bir iş değildir. Tamamen sosyal yardımla yani işsizlik sigortasından fonlanan bu programla genç nüfusumuzu, eli iş tutan çalışan nüfusumuzun en fazla 9 aylık sürelerle geçici işlere yerleştirilmesi söz konusudur.

İşsizlik Sigortası Fonuyla geçici işlere yerleştirilen kursiyer ve stajyerlerle birlikte geçici işlere yerleştirilenlerin sayısı bugün iki milyona yaklaşmış durumdadır.

AKP yönetimi, kadrolu işçi almak yerine, yerel seçim öncesinde binlerce kişiyi toplum yararına program (TYP) kapsamında “geçici” işlere alarak umut tacirliğini sürdürmektedir. Bütün çabaları TÜİK’in raporlarında işsiz sayısının düşük olmasını sağlamaktır.

İşsizlik sigortası fonundan milyarlar işverenlere aktarılmış ama kayıt dışı istihdam her geçen gün artarak bugün bir milyona yaklaşmış durumdadır.

Kral Çıplak!

Fiyatlar artmaya devam ediyor.

Ücretli çalışanların, emeklinin, çiftçinin gelir düzeyleri artık açlık sınırına gerilemiştir.

AKP’nin kamu kaynaklarını bir avuç havuz şirketine aktarmaktan başka bir işe yaramayan 16 yıllık politikaları sayesinde Dünya Bankası verilerine göre altyapı yatırımlarında en fazla ihale alan ilk 10 şirketin beşi AKP’nin havuz şirketiyken artık enflasyon, işsizlik, faiz oranları çift hanelidir. Döviz, faiz ve işsizlik verilerinin kısa ve orta vadede düşme ihtimali düşme olasılığı da yoktur. TYP gibi geçici uygulamalarla işsiz sayısının düşürülmesi bu sorunların yok olduğu anlamına gelmiyor. Kayıt dışılık her geçen gün artıyor.

Çözüm CHP’nin Derman Belediyeciliğindedir

Çözüm gençlerimizin, çalışabilir tüm insanlarımızın güvenceli ve kalıcı istihdamıdır.

Çözüm CHP’nin kamusal yararı öne çıkaran yerel yönetim anlayışıdır.

AKP 16 yıldır iktidarda ve iş sahası yaratamamaktadır. AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Demir,3 dönem milletvekilliği ve Bakanlık yapmış biri olarak Samsun’da işsizliğe son vereceğini vaat ederek vatandaşlarımızla alay etmektedir. Samsun halkına tersane sözü vererek 10.000 kişiye iş imkanı sağlayacaklarını ifade etmişlerdi; yalan üzerine kurulu siyasi anlayışları iflas etmiştir.

AKP’nin halktan kopuk, halkı müşteri olarak gören tüketim ve rant odaklı yerel yönetimi anlayışı yerine;

Çözüm herkesi eşit yurttaşlar olmanın bilinciyle kucaklayan üretimci, istihdam edici, taşeronlaşmaya ve kamusal hizmetlerin piyasalaştırılmasına karşı halkçı yerel yönetimlerdedir.

Halkımız kaynakları heba eden kibirli yönetim anlayışlarına 31 Mart yerel seçimlerinde gerekli dersi verecektir.

MARTIN SONU BAHAR OLACAK.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER