ÇİFTÇİ BİTME NOKTASINDA BİR DE ORTAĞINA BOĞDURMAYIN!

İYİ Parti Samsun Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Çiftçi, bitme noktasına geldi, bir de kendi sermayesi ile kurduğu Tarım Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredi borçlarıyla boğmayın" dedi.

ÇİFTÇİ BİTME NOKTASINDA BİR DE ORTAĞINA BOĞDURMAYIN!

İYİ Parti Samsun Milletvekili, KİT Komisyonu Üyesi ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Çiftçi, bitme noktasına geldi, bir de kendi sermayesi ile kurduğu Tarım Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredi borçlarıyla boğmayın" dedi.

Yaşar, Tarım Kredi Kooperatifinden aldıkları kredilerini ödeyemedikleri için her gün hacizlerle mücadele etmek zorunda kalan çiftçinin sıkıntılarına yönelik açıklamalarda bulundu.

"Tarım Kredi Kooperatifinden aldıkları kredileri ödeyemedikleri için traktörleri haczedilen köylülerin sesini ne zaman duyacaksınız" diyerek iktidara seslenen Yaşar, TBMM’den geçtiğimiz günlerde geçen kredi borçlarının yapılandırılması yasası kabul edilirken, köylülerin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yasa kapsamı dışında tutulmasının akıl ile izahı olmadığını söyledi.

ÜLKEMİZ ADINA UTANÇ VERİCİ

"Çiftçi can çekişirken, haciz edilirken iktidar nerede, ne yapıyor?" diyerek sitem eden Yaşar, "Basında yer alan 'köylünün traktör, tarım aracı haciz ediliyor' haberleri tüm kamuoyunun malumu. Bu utanç çiftçinin değil ülkenin utancıdır. Tüm bunlar olup biterken iktidar nerede? Kış uykusuna mı yattı? Çiftçinin dolayısıyla ülkenin bu durumdan bir an önce kurtarılması için gereken adımlar ne zaman atacak?" diye sordu.

ÇİFTÇİ İSYANLARDA

"Çiftçimiz kaderine terk ediyor" diyen Yaşar, şu ifadeleri kullandı:

"Zaten kötü yönetilen ekonominin ardından gelen Covid-19 virüsüyle tüm sektörler ciddi sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıları faiziyle geri alacak şekilde verilen kredi ve ötelemelerle savuşturdunuz. Her geçen gün kötüye giden ekonomiyi toparlamak için 6 ay ötelemeli verdiğiniz kredilerin ödeme günü geldi. Ancak devam eden kriz ve virüs sürecine rağmen yapılandırılmaya sokulan kredilerin içinde çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borcunu kapsam dışı bıraktınız. Her gün çiftçilerimiz bizi arıyor. "Biz bu süreçte zaten bitme noktasına geldik. Bizi yapılandırmanın dışında tutuyorlar. Bizim bu kredileri ödeyecek gücümüz de ürünümüz de yok. Bir Allah'a verecek canımız kaldı'" diyerek isyan ediyorlar"

ÇİFTÇİNİN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI

Çiftçinin kendi sermayesi ile kurduğu Tarım Kredi Kooperatiflerinden çektiği kredilere, kredilerin faizlerine boğduruyorsunuz" diyen Yaşar, "Yıllardır faiz lobisi ile berabersiniz. Artık kimin yanında olacağınızı belli edin. Çiftçinin mi faiz lobisinin mi? Çiftçinin kendi sermayesi ile kurduğu kurumdan çiftçiye böyle bir darbe yapılması kabul edilemez. Çiftçinin daha fazla dayanacak gücü kalmadı haberiniz olsun" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER