HALK VE DEMOKRASİ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve birinci cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çoğulcu parlamenter yönetime, Demokrasiye geçişin öncüsü CHP ve yönetim kadrolarıdır.

HALK VE DEMOKRASİ

   Parlamenter demokratik Cumhuriyeti iki yıldır, OHAL koşullarını yaratanların ve yönetenlerin KHK yöntemi sürekli hale getirmek tek kişinin diktatörlüğünü yaratma hevesidir. Yaşananlar ve yaşanacaklar önümüzdeki dönemde demokratik olarak, Halkımız yanlış uygulamalara izin vermeyecek.  Önümüzdeki ilk seçimde seçmenin gerekli dönüşümü yapacağına inanıyoruz. Uygar Dünya’dan kopmuş çoğunluğuna yakını üçüncü dünya ve sömürge Ülkelerinin yönetimlerine benzeyen adına Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında yeniden bir devlet kuruyor gibi yeni rejim vurgusunu imalı konuşulması kabul edilemez. İlk ve birinci Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yok sayacak zihniyet ve sistem anlayışını ret ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yerine kendisini koyma ve ön alma gibi düşünceye kapılanlar var ise! Açık konuşulacaklar Anadolu insanın buna nasıl yanıt vereceğini bilmeleri gerekiyor!

 16 Nisan ‘da yapılan referandumun gayri meşru bir anayasa oylaması ile başlayan seçmeli bir sürecin sonucunda elde edilen hileli sonuç bu gün ki duruma gelmemize neden oldu OHAL koşullarına Seçim sandıklarının diktatör çıkarma dönemi halkın demokrasi bilinci içinde ileriki seçimlerde mutlaka son bulacaktır.

    24 Haziran seçimleri öncesi OHAL koşullarında baskı ve devlet olanakları ittifakın kontrolünde, halkımız devlet olanakları ile tehdit! İktidar ittifakı avantaj olarak kullanılmıştır. Bu koşullarda Halkımız tek partiye TBMM de temsil çoğunluğu vermemiştir.  Diye açıklamalarda bulunan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Seçmen demokrasi ve uzlaşıyı işaret etmiştir.

     CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Devletin olanaklarını sınırsız kullanan, OHAL şartlarında gerçekleşen seçimlerde; halkımızın baskı ve yönlendirmelere itibar etmeden ortaya koyduğu demokratik tavır çok anlamlıdır. Seçim sonucunda oluşan TBMM de toplumun bütün renklerinin temsili ile yönetimi elinde bulunduran siyasi partiye yeterli çoğunluğu vermemesi ve demokratik koşullarda uzlaşın işareti vermesini çok anlamlıdır.

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde TBMM’nin görevleri halkımızın yararına yasaların çıkmasını sağlamak olacaktır. CHP gurubu olarak TBMM’nin etkin çalışması ile KHK’leri etkisiz kılınması için mücadele edeceğiz. Halkımızın ekonomik, kültürel beklentileri için katkı sağlayacağız.

  Seçim sonuçları iktidarda bulunanlara açık bir ihtar niteliğindedir! Buradan herkesin gerekli dersi çıkarması, ülkemizin ve halkımızın yararına olabilecek işlerde birlikte hareket etmemiz gerekir. Seçimlerin sonucu uzlaşın olarak algılanmalıdır. Seçimler sonucunda halkımız yetki paylaşımını gerçekleştirmiş ve demokratik değerlere sahip çıkarak! Tek kişiye Cumhurbaşkanı olarak onay verip tek kişiye ve tek partiye TBMM’de yetkilerini devir etmemiştir. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Seçimlerin eşit yeterli şartlarda olmasa da demokratik olgunluk içerisinde tamamlanmış olması sevindiricidir dedi

    .

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER