banner223

Hancıoğlu'ndan iktidara "kıdem tazminatı" uyarısı:

Hükümetin, işçilerin kıdem tazminatı hakkını budamaya yönelik yeni bir hazırlık içinde olduğunu belirten CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, "işçinin kefen parasına göz diken, siyaseten kendi mezarını kazar" dedi.

Hancıoğlu'ndan iktidara "kıdem tazminatı" uyarısı:


TBMM Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, işçilerin kıdem tazminatları konusunda yeni bir çalışma yürütülmesine sert tepki gösterdi. AK Parti iktidarlarının emekçilerin kazanılmış haklarını yıllar içinde adım adım budadığını vurgulayan Hancıoğlu kıdem tazminatı hakkının ise, işçilerin ellerinde kalan son hak olduğunu belirtti.

Kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya, daraltmaya ve budamaya dönük her türlü girişime karşı olduklarının altını çizen Hancıoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"Kıdem tazminatı bir işveren yükümlülüğüdür, işçinin iş güvencesi dayanağıdır. Kıdem tazminatını işveren yükümlülüğü olmaktan çıkaracak, iş güvencesi dayanağı olmaktan çıkaracak her model karşısında işçileri bulacak, karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'ni bulacak. Devletin kasasındaki kara gün parasını bile harcayanlar, şimdi işçilerimizin kefen parasına göz dikme cüretini gösteriyorlar. Hükümetin bugünkü görevi, işiniz işsizlik sorununu çözmektir, istihdam yaratmaktır, işçinin hakkına, kefen parasına göz dikmek değildir! İşçilerimizle, sendikalarımızla birlikte biz de bu iktidarı bir kez daha uyarıyoruz:

İşçinin kefen parasına göz diken, siyaseten kendi mezarını kazar!"

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER