banner223

Iraklı öğrenciler "Türkiye’yi ülkemiz kadar seviyoruz"

Samsun IHH Yetim Birimi, Canik İlçemizde 2018 yılının ilk tanıtım çalışmasını Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde yaptı.

Iraklı öğrenciler "Türkiye’yi ülkemiz kadar seviyoruz"

Samsun’da yaşayan Iraklı öğrenciler

Burada yabancı değiliz, Türkiye’yi ülkemiz kadar seviyoruz! Programa Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar katılarak destek verdi.

Program öncesi söz alan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar projenin önemine değinerek, IHH ile ortak yürütülen bu proje ile hem Samsun’daki yetimlere hem Dünya üzerinde muhtaç olan yetim çocuklara ulaşılmak istendiğini, Dinimizin emirleri gereği olarak kardeşlerimize yârdim etmemiz gerektiğini ve bu projenin buna çok güzel imkân sağladığını söyledi.

Canik Milli Eğitim Bölgesinde şimdilik Canik’te 15 okulda 22 yetim desteklendiğini ancak bu sayının çok daha fazlasını hedeflediklerini, bu sebeple de proje tanıtımlarına müsait olduğu zamanlarda katılarak destek vereceğini ekleyen Uzunlar şöyle devam eti; “Bölgemizde yaşayan bütün insanların birbirileri ile tarihi bir birlikteliklerinin olduklarını söyleyerek, Çanakkale’de verilen mücadelenin bunun en canlı örneği olduğunu anlattı. Bölge insanlarının birlik şuuru içinde olmaları durumunda süregelen savaşların ve sorunların üstesinden gelinebileceğine inanıyorum”

Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdiresi Asuman Sarı 6 yıldır devam eden projenin öğrencilerde merhamet, iyilik, duygudaşlık, şükür duygularını arttırdığını projenin öğretmen ve idareciler tarafından çok sevildiğini söyledi.

Samsun IHH Yetim Birimi Başkanı Sakine Okudan ise konuşmasında; Türkiye ve mazlum coğrafyalarda 400 milyondan fazla yetim var ve bunların yarısından fazlası aile koruması altında olmadan yaşıyor. Her

türlü tehlikeye açıklar. Bizler bu proje sayesinde 15297 si Türkiye’den olmak üzere toplamda 94.196 yetim destekliyoruz. Bu yetimlerin 20.000i okullarda yürütülen İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi sayesinde iyi yürekli öğrencilerimiz tarafından destekleniyor” diye konuştu.

Program sonunda öğrencilerden söz alan dört kız öğrenci kendilerinin Iraklı olduklarını ve Türkiye’nin kendileri için çok önemli olduğunu mazlumlara her türlü sahip çıkıldığı için Türkiye’yi çok sevdiklerini söylediler. İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi için de yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Iraklı Öğrenciler “Biz burada kendimizi Türkiyeli gibi hissediyoruz. Türkiye’yi ülkemiz kadar seviyoruz. Burada yabancı değiliz” diyerek. Ülkemizin gönüllerdeki yerini gösterdi

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER