KAYMAK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, internet medya temsilcileriyle bir araya geldi. Vali Kaymak, 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında Samsun'un en iyi şekilde tanıtım yılının olacağını vurguladı. Vali Kaymak 2019 yılında Samsun'da yapılacak olan organizasyonlarda on binlerce kişinin şehre geleceğini turizm anlamında önemli bir kazanç olacağını söyledi.

KAYMAK GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

ON BİNLERCE KİŞİ SAMSUN'DA

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılacak olan organizasyonlarla ilgili genelge beklediklerini söyleyen Kaymak, "Deaflympics'de olduğu gibi 19 Mayıs'ın 100'üncü yılında Samsun'a çok sayıda ziyaretçi gelecek. Mayıs ayında yapılacak olan Koçfest üniversiteler arası spor yarışmalarında 10 bin sporcu bekliyoruz. 23 Nisan TRT Çocuk Şenliği Samsun'da olacak. 13 Nisan'da çocuklarımız gelecek 20 Nisan'da buradan ayrılacaklar. Ardından biz çocuklarla birlikte 23 Nisan'da Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğiz. 40 ülkeden 800'e yakın çocuk gelecek. Evlerimizde misafir kalacaklar. Çeşitli etkinlikler olacak. MEB'in uluslararası robot yarışması 10-12 Nisan tarihlerinde iilimizde olacak. Samsun'a 2 bine yakın öğrenci gelecek. Robotlarını yarıştıracaklar. Aileleriyle birlikte 4 bine yakın insan Samsun'da olacak. Oryantiring yarışları ilimizde olacak. Tarihi henüz belirli değil ama 15 bin kişi bekliyoruz buradan" dedi.

SAMSUN KAZANÇLI ÇIKSIN İSTİYORUZ

 Kurumlara talimat verdiğini söyleyen Vali Kaymak, "Tasarruf tedbirleri var. İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda olduğu gibi kaynak kullanamayacağız ama her kurum kendi imkanlarıyla yapacağı faliyetlerin organizasyonunu bize bildirsin dedik. Her kurum Ankara ile görüşsün. Kendi bağlı olduğu birimler Türkiye çapında yapılacak organizasyonları Samsun'a alsınlar istedik. Türkiye Barolar Birliği Genel Seçimi ilimizde olacak. Bine yakın avukat gelecek. Tanıtılamayan Samsun en iyi şekilde tanıtılacak. Turizm potansiyelimiz gelişecek. Samsun bundan istifade edecek. 100. yıl ülkemiz açısından dönüm noktası. Samsun daha kazançlı çıksın istiyoruz" diye konuştu


KAYNAK:  SAMSUNGAZETESİ

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER