KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE KİM SAHİP ÇIKACAK?

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu ve Tekkeköy İlçe Başkanı Nihat Yurt, Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek; Covid 19 salgın hastalık döneminde yaşanılan sorunları ile ekonomik kayıpların tespiti, önlenmesi için işletme sahiplerinin ve çalışanların görüşlerini dinlediler. İşletmelerin büyük üretim kayıpları ile Pazar kaybettikleri, çalışanların ücretsiz izin ve kısa çalışma ile Covid 19 salgın hastalık sürecinde işletmelerin, çalışanların büyük ekonomik kayıplarının yanında birçok çalışanın hastalığa yakalandığı ve hayatını kaybettiği tespit edilmiştir.

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE KİM SAHİP ÇIKACAK?

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Neslihan Hancıoğlu ve Tekkeköy İlçe Başkanı Nihat Yurt, Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek; Covid 19 salgın hastalık döneminde yaşanılan sorunları ile ekonomik kayıpların tespiti, önlenmesi için işletme sahiplerinin ve çalışanların görüşlerini dinlediler. İşletmelerin büyük üretim kayıpları ile Pazar kaybettikleri, çalışanların ücretsiz izin ve kısa çalışma ile Covid 19 salgın hastalık sürecinde işletmelerin, çalışanların büyük ekonomik kayıplarının yanında birçok çalışanın hastalığa yakalandığı ve hayatını kaybettiği tespit edilmiştir. Üretim süreçlerinde insan sağlığı ve iş güvenliğine gereken önemin verilmesinin önemine dikkat çeken Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu; üretim, istihdam önemlidir fakat insan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Tedbirler alınarak üretim süreçleri sürdürülmesini ifade ettiler.

İŞLETMELERE SAHİP ÇIKILSIN!

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu; birçok işletmenin kaderine terk edildiğini, borç ertelemesi ile işlerin çözüleceğini düşünen siyasal iktidarın başarısızlıklarını görmekteyiz. İşletme sahipleri; şimdi ödeyemediğimiz vergi, SSK primlerini gelecek aylarda nasıl ödeyeceğiz! Borçların katlanması ile sorunların çözülmeyeceği açık ve nettir. Kredilerin ve borçların kısa süreli ötelenmesinin işletmelerin sorunlarını çözmeyeceği gibi yakın süreçte daha büyük sorunlara sebep olacağı da ifade edilmektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler feryat ediyor; yıllardır devlete vergimizi ödedik, istihdama katkı sağladık gelinen noktada ekonomik buhran ve krizin yanısıra salgın hastalığın etkileri hepimizi ve çalışanları perişan etti. İşletme sahipleri; yıllardır birlikte çalıştığımız, lokmamızı paylaştığımızın insanların işsiz kalmalarına gönlümüz razı olmuyor, burada devletimize önemli görevler düşüyor! Esnafı yardıma muhtaç duruma düşüren iktidarın  çok iyi düşünmesini istiyoruz. Devlet bizlere bu günlerde sahip çıkmayacaksa! Ne zaman sahip çıkacak?

TABLO GÖRÜNENDEN DAHA KARANLIK

CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Neslihan Hancıoğlu; Küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri ile çalışanları dikkatlice dinlediklerini görünen tablonun çok karanlık olduğunu ifade ettiler. 18 yıldır ülkeyi yöneten siyasal iktidarın insanların yoksulluğunu yok edecek çalışmalar yapamadığını gördüklerini, bundan sonrada çalışanların, üretenlerin yararına bir çalışma yapma olanakları yoktur. Krizden çıkışın tek yolu 18 yıldır ülkeyi doğru yönetemeyen, insanların yoksulluğundan faydalanan iktidarın demokratik seçimle ülkemizi  daha iyi yönetecek CHP ve demokrasiden yana olan siyasal kadrolara teslim etmelidir.

 Zeybek; Bütün komşuları ile kavgalı, içeride demokratik hukuk kuralların yok edildiği, insanların bir, birlerine ve sisteme güvenlerinin kalmadığı yerde üretim, büyüme, barış olanakları zayıflamıştır. Yoksulluğun yok edilmesi için; evrensel hukuk kuralları ile insan haklarına saygılı, kariyer ve liyakatli, halktan toplanan gelirleri ve devlet gelirlerini doğrudan üretim için halka veren siyasal yönetimi halkımız işbaşına getirecektir. Hesap veren, denetlenebilen yönetimin yaşama geçirilmesi gerektiğine inanmaktayız.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER