banner221

Mustafa Demir, iş insanlarına seslendi

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, "Öncelikli olarak otoparklar inşa edecek, kent merkezindeki ticareti canlandıracağız" dedi

Mustafa Demir, iş insanlarına seslendi


Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Samsun'da bir grup iş insanıyla kahvaltıda bir araya geldi. Demir, Samsun kent merkezinde ticaretin yeniden canlandırılacağını, bunun için de kent içinde yaşanan bazı trafik sorunlarının ortadan kaldırılacağını söyledi.

İŞ İNSANLARIYLA KAHVALTI
Mustafa Demir, beraberinde AK Parti Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar ve MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir ile birlikte bir otelde düzenlenen kahvaltı programında iş insanlarıyla buluştu.

SAMSUN İÇİN VİZYONER PROJELER
Kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada, 31 Mart'a sayılı günler kaldığını hatırlatan Mustafa Demir, "Türkiye, çok önemli bir seçim yaşayacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk yerel seçimidir bu. Türkiye ikili sisteme gidiyor. 

Cumhur ittifakı olarak çok kararlı bir şekilde projelerimizi hayata geçireceğiz. 
Vizyoner projelerle Samsun’u şahlandıracağız" dedi.

KENTİN CAN DAMARINA DARBE
Samsun'da kent merkezindeki ticari canlılığın eski gücünden uzak olduğuna dikkati çeken Mustafa Demir, "Yıllar süresince kent merkezinde uygulanan bazı kentsel dokular ve gerçekleştirilen uygulamalar, şehir içerisinde ticareti adeta bıçak gibi kesmiş. Kentin can damarı olarak bilinen bir çok ticari merkezinde canlılık kalmamış. Bu nedenle, en önemli projelerimden birisi de bu ticareti yeniden canlandırmak olacaktır" diye konuştu.

12 NOKTAYA OTOPARKLAR VE YEŞİL ALAN
Başta 'otopark' olmak üzere çeşitli trafik sorunlarına eğilerek işe başlayacaklarını söyleyen Demir, "Kent merkezinde 12 ada tespit ettik. Bu alanları kamulaştıracak, altlarına otopark, üstlerine yeşil alan yapacağız. İlçe minibüslerin şehir merkezine kadar girmelerini sağlayacağız. Bafra garajının bulunduğu alana terminal inşa edeceğiz. Böylece şehrimizin ticari hayatındaki canlanmayı hep birlikte gözlemleme imkanı bulacağız" dedi.

SAMSUN FUARI YENİDEN GELİYOR
Samsun Fuarı'nı yeniden hayata geçirmenin de en önemli projeleri arasında yer aldığına dikkati çeken Mustafa Demir, "Eski fuar alanı yeniden düzenlenecek. Böylece fuarımız eski cazibesine kavuşacak ve eski günlerdeki gibi bölgedeki çok sayıda ilden ziyaretçilerin geldiği bir alan haline dönüşecek" diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ, SAMSUNLULARIN HİZMETİNDE
Mustafa Demir, Millet Bahçesi projesine de değinerek, "Samsun, 13 bin metrekarelik çim aktivite alanı bulunun Millet Bahçesi'ne kavuşuyor. Millet Bahçesi içerisinde ayrıca 131 metrekarelik bir de Millet Kıraathanesi yer alacak. Cumhurbaşkanımız'ın talimatlarıyla ülke genelinde hayata geçirilen Millet Bahçeleri sayesinde bir kentin içerisinde atıl durumda bulunan değerli kamu alanları yeniden halkımızın hizmetine sunuluyor. Millet Bahçemiz, Samsunlu hemşehrilerimin yaşamlarına güzellik katacak, hepimizin yaşam kalitesini artıracak" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER