Mustafa Kara'dan Birlik Başkanı Güler'e  sert tepki!

Samsun Kahveciler Odası Başkanı Mustafa Kara, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler'e esnafın sorunlarını dinlemediği ve dile getirmediği için sert tepki gösterdi.

Mustafa Kara'dan Birlik Başkanı Güler'e  sert tepki!

Mustafa Kara, Samsun ESIOB (Esnaf eve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı) Hacı Eyüb Güler'e Pandemi döneminde esnafın sorunlarıyla ilgilenmediğini, hiçbir esnafın ve oda başkanının yanına giderek dertlerini sormadığını ve kamuoyuna ve yetkililere sıkıntılarla ilgili olarak tepki vermediği sessiz kalarak görevini yapmadığı için sert tepki gösterdi.


ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEMEK, ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMAK BAŞKANIN GÖREVİ

Birlik Başkanı Hacı Eyüb Güler'i esnafa ve oda başkanlarına duyarsız kalmak, esnafın ve odaların sorunlarıyle ilgilenmemek ve bu sorunları yetkililer ve kamuoyu  önünde dile getirmemekle suçlayan Mustafa Kara, " Esnaf pandem döneminin başından beri kan ağlıyor. Esnaf Odaları ve Esnaflar Birliği Başkanının görevi, esnafın dertleri ile ilgilenmek, sorunların çözümüne katkı sağlamaktır. Ayrıca Samsun'un en büyük ve en çok üyeye sahip esnaf kuruluşunun  başkanı olarak her odanın ve her esnafın sorununu dinlemek, bunların çözümü için gereken yerlere başvurarak destek sağlamak görevidir.


Başkan Güler, bırakın esnafın sorunlarını dinlemeyi, oda başkanlarını bile toplayıpğ dertlerini sormamış, sorunlarını dile getirmemiş, pandemide esnafın ezilmesine ve yok olmasına göz yummuştur. Hatta Bu kriz döneminde ayakta kalmaya çalışan Gülsan Sanayi Sitesi Esnafına ihanet olan yeni siteye fahiş fiyatlarla taşınma konusunda esnafın ve odasının yanında olmak yerine, esnafı ezen uygulamanın destekçisi olmuştur." dedi.


ESNAFIN YARARINA HİÇBİR GİRİŞİM VE TALEBİ OLMADI

Eyüp Güler'in Türkiye'deki birçok belediyenin esnafa destek sağladığı bir dönemde, Samsun'daki belediyelerin esnafı desteklemesi için hiçbir girişimde ve talepte bulunmadığını ifade eden Mustafa Kara,"  Belediyelerde  yetkililer tarafından halkın paralarının zimmete geçirilmesi olayına bile sessiz kalmıştır.

Samsun esnafı ve esnaf odaları, meselelerine sahip çıkan, sorunları dile getiren, destek olan, destek vermeyen yetkilileri ve makamları  eleştiren, eylemleri ve söylemleri ile esnafın ve odaların yanında yeralan başkanlar istemektedir. Kira yardımı olarak esnafa verilen 1000'er liraya (ki bu para aylardır kapalı işyerlerine kira ve vergi ödeyen esnafın hiçbir işine yaramaz) bile ses çıkartmamıştır. Biz görev süresi boyunca Başkan Güler'in esnafın ve odaların hiçbir sorununu dile getirdiğini, kimsenin sorunlarını ve problemlerini dinlediğini görmediğimiz gibi, esnafa zarar veren, katkı sağlamayan uygulamalarda bile, bu uygulamaları hayata geçirenlerin yanında olduğunu gördük." diye konuştu.

TÜRKİYE'YE DUYURDUK, SAMSUN ESOB BAŞKANINA SESİMİZ DUYURAMADIK

Mustafa Kara açıklamasını şöyle tamamladı: "Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter!. Esnaf bitti.. Aileleri çocukları perişan oldu, işyerini açamıyor, satış yapamıyor,küçük esnaf market zincirlerinin baskısı, hükümetin katkılarıyla da haksız rekabeti karşısında yok oluyor, Başkan Güler'in keyfi yerinde makamının tadını çıkarıyor. Bu anlayış değişmeli, başkan ya görevinin gereğini yaparak esnafının ve odalarının yanında olmalı, ya da istifa etmeli, yerini esnafa sahip çıkan başkana bırakmalıdır.


Seçimler geliyor, eğer gereğini Başkan Güler yapmazsa esnaf ve oda başkanları yapacaktır. Biz Kahveciler Odası olarak sesimizi Ankara dahil her yerde duyurmak için elimizden geleni yaptık, aylardır açılmayan işyerlerimiz için her yere başvurduk. Sonuç alamasak da mücadelemizi yaptık, sesimizi duyurduk. Ama Samsun ESOB Başkanı'na sesimizi duyuramadık, yanımızda göremediğimiz gibi destek te alamadık. Esnafımız için mücadelemizi sürdürürüken, esnafın oyları ve aidatları ile dertlerini dinlemeyen ve esnaf temsilcileri olduğunu iddia edenlerle de mücadelemizi  sürdüreceğiz." 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER