Önder Fatih Şenol Seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor

İYİ Parti Samsun Milletvekili Önder Fatih Şenol 24 Haziran Seçimlerine geçirdiği trafik kazasından sonra yeniden sahalara dönerek seçim çalışmalarına kaldığı yerden başladı.

Önder Fatih Şenol Seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor

Samsun İYİ Parti Samsun Milletvekili adayı Önder Fatih Şenol, yaptığı iki ziyaretler Samsun Teşkilatını sevindirerek, gönüllere su serpti. İlk olarak Samsun Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ve Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaret eden Şenol’a İlkadım ilçe başkanı Burcu Işıtan Satar, il ve ilçe yöneticileri katıldı. 


Ziyarette konuşan Milletvekili adayı Şenol, 24 Haziran seçimlerinden galip geleceklerine inanarak, yeni yapılacak olan düzenlemelerle hem halkın nefes alacağını hem de Türkiye’nin nefes alacağını belirtti. 
Milletvekili adayı Şenol, yapılacak olan seçimle beraber seçildikleri takdirde, Kadınlardan gençlere, Eğitimden tarıma birçok alanda yenilikler yapacaklarını söyledi. Yapacakları yeniliklerden de kısaca bahseden Şenol, iş gücüne katılım oranını artırabilmek için çalışma saati ve prim ödemelerine yönelik esnek iş gücü piyasası düzenlemeleri yapılacak. Kadınlarda işgücüne katılım oranı %32'den %50'ye çıkarılacak.  Kamuda kadın yöneticilerin oranı %30'a çıkarılacak. Kırsal kesimde yaşayan kadınlar için, yöre ihtiyaçlarına göre beceri kursları düzenlenerek, yöresel ürünlerin pazarlanması amacıyla gerekli mekanlar sağlanarak, kadınlar üretime yönlendirilecek. Bakım hizmeti veren kadınlar sosyal güvenlik kapsamına alınacak. Mevsimlik tarım işçisi kadınlar ile ev eksenli çalışan kadınların her türlü sosyal güvenceden faydalanmaları sağlanacak dedi.


Gençleri de unutmadıklarını söyleyen Önder Fatih Şenol, Meslek Yüksek Okulu mezunlarına kısa dönem askerlik imkânı verilecek, MYO ve Meslek Lisesi mezunları branşlarında çalışmaları durumunda mevcut ücretlerinden kesilen gelir vergisi, 5 yıl süreyle yarıya indirilecek 25 yaşına kadar tüm üniversite öğrencilerine ücretsiz mobil internet ve konuşma dakikaları verilecek. • Genç İşsizlere iş bulana kadar 500 TL Vatandaşlık Maaşı verilecek Öğrenim kredisi borcu olan gençlere borçlarını, faizsiz ve 60 aya varan vadelerle yeniden yapılandırma imkanı sağlanacak.  Öğrencilik statüsü devam eden gençlerimizden hiçbir sınav ücreti alınmayacak.  Ücretsiz staj uygulaması sonlandırılarak, genç emeğinin suistimali engellenecek. Lise eğitimindeki 15-18 yaş aralığındaki tüm gençler için ücretli staj olanağı sunularak iş deneyimi edinmeleri sağlanacak. Yoksul ailelerin çocuklarının tamamına yükseköğrenimde karşılıksız eğitim bursu verilecek diyerek daha bir çok yenilikleri de getireceklerini söyledi.
Ziyaretten sonra hatıra fotoğrafı çektiren Şenol daha sonra partililerle iftar yemeğine katıldı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER