Osman Tosuner'den Vekillere 'mektup'

AK Parti, CHP ve İYİ Parti milletvekillerine mektup gönderen Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, "Çiftçilerin borçları faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılmalıdır" dedi.

Osman Tosuner'den Vekillere 'mektup'

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AK Parti, CHP ve İYİ Parti Samsun milletvekillerine çiftçilerin ve üreticilerin tüm bankalara ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan birikmiş borçların faizsiz olarak yapılandırılması için mektup gönderdiğini açıkladı.

HACİZ İŞLEMLERİNİ DURDURUN


Başkan Osman Tosuner, şöyle konuştu; "Çiftçilerimizi en fazla zorlayan konulardan biri finansman sorunudur. Artan girdi fiyatları, pazarlama sorunları ve yaşanan doğal afetler nedeniyle ekonomik geliri azalan ve krediye daha fazla ihtiyaç duyan tarım sektöründe, Kovid-19 salgını ile sorunlar daha fazla artmıştır. Çiftçilere yapılandırma yapmamaları nedeniyle son aylarda başlatılan icra işlemleri artış göstermiştir. Ayrıca bankaların tüm sektörlere uyguladığı faiz oranlarında artış başlamıştır. Ziraat Bankası, tarımsal kredilere kullandırdığı faiz oranını değiştirmezken, yapılandırma faiz oranlarını yüzde 20 olarak uygulamaktadır. Diğer bankalar da faiz oranları daha da yüksektir. Çiftçilerimiz borçlarını tamamen ödemek istemektedir. Ancak tüm bankalara ve Tarım kredi Kooperatifleri'ne birikmiş borçları bulunmaktadır. Çiftçilerin birikmiş borçlarını ödeyebilmeleri için Tarım Kredi Kooperatifleri başta olmak üzere bankalarca başlatılmış haciz işlemlerinin acilen durdurulması ve borçların faizsiz olarak uzun vadede yapılandırılması gerekmektedir.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER