Samsun Canik Basketbol Süper Lig'de mücadele edecek

Kadınlar Basketbol Süper Liginde Karadeniz Bölgesini ve İlimizi temsil eden tek takım “Samsun Canik Basketbol”. Temsilcimize 2020-2021 sezonunda da Süper Lig’de mücadele etmesi için dün davet geldi.

Samsun Canik Basketbol Süper Lig'de mücadele edecek


 Konu hakkında açıklama yapan Samsun Canik Basketbol Kulüp Başkanı Zafer ŞİMŞEK: “ 8 yıldan bu yana Kadınlar Basketbol Süper Liginde mücadele eden kadın basketbol takımımız, 01.07.2020 tarihinde yeniden süper lige davet edildi.  Bu sezon 14 takım ligde mücadele edecek. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımlar Samsun’a gelecek.

 Maçla Tivibu, TRT Spor  ve FBTV, GSTV, BJKTV gibi kanallarda canlı yayınlanacak. Farklı illerden taraftarlar şehre gelecek, şehrin basketseverleri en üst ligin maçlarını izleyecek. Takımımız amatör statüde olduğu için, isteyen kişi yada kurumlar, kulübün  isim haklarını alabilecek ve bu gideri vergiden düşebilecekler.

Geçen yıl büyük sıkıntılar yaşadık, en büyük giderimiz ulaşım ve konaklama konusunda, şehrimizin değerli iş insanı Galip Öztürk beye yaptığımız çağrı henüz karşılık bulmadı, kendisinin dönüşünü heyecanla beklemekteyiz. Bu süreçte şehrin iş insanlarını ve yönetenleri takımımıza destek olmaya çağırıyoruz. Erkekler Basketbol 1. Liginde mücadele edecek Samsunspor Basketbol takımını da tebrik ederiz, umarım her iki lige seyirciler yeterli ilgili gösterirler” dedi. Ligin fikstürü 10 Ağustos’da çekilecek. Lig de ilk müsabaka tarihi 3 Ekim 2020.

            Bu sezon ligde mücadele edecek 14 takım şöyle:

  1. SAMSUN CANİK BASKETBOL
  2. FENERBAHÇE
  3. GALATASARAY
  4. BEŞİKTAŞ
  5. HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE
  6. İZMİT BELEDİYE
  7. BOTAŞ
  8. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

10.ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

11.BELLONA KAYSERİ BASKETBOL

12.NESİBE AYDIN KOLEJİ

13.ELAZIĞ İL ÖZEL İDARE

14. ÇUKUROVA BASKETBOL YENİŞEHİR BELEDİYESİ

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER