banner221

SAMSUN CEZA EVİNDEKİ EKSİKLER TAMAMLANSIN

    CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; KİT Komisyonunda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nin 2016 yılına ait Sayıştay Denetim Raporu görüşülürken söz alarak Samsun da yaşanan sorunları dile getirdi.

SAMSUN CEZA EVİNDEKİ EKSİKLER TAMAMLANSIN

    Samsun İli Canik İlçesinde bulunan eski ceza evi yerine, TOKİ tarafından İlkadım İlçesi Çatkaya bölgesinde yeni ceza evi yapıldı. Ceza evi yapıldı ve hizmete girmesiyle beraber sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Ceza evinin bulunduğu bölgede kanalizasyon bağlantısının olmaması nedeniyle fosseptik kuyuları kullanılmaya başlandı. Ceza evi mahkûm sayısının çok olması ve dolan fosseptik kuyularının taşması sonucu araziye akan kanalizasyon akıntılarının bölgede kötü kokusuyla birlikte, arazi ve meralara akan kanalizasyon akıntılarının insanlarımızın ve bölgede otlatılan hayvanların sağlıklarını tehlikeye atmaktadır.

   Zeybek;  Alt yapı hizmetleri tamamlanmadan burada ceza evi inşaatını teslim almak ve açmak kabahatli işler kapsamında görülmelidir.  Burada belediyenin kanalizasyon alt yapısı da bulunmamaktadır. Sorunun acil çözümü gerekmektedir. Doğanın kirlenmesinin yanında tarım alanları ile hayvanlarımızın zarar görmesi bölgede yaşayan herkesi etkilemektedir. Buradaki soruna TOKİ olarak duyarsız kalmayın! Ceza evinin çevresinde yerleşim yerleri, tarım alanları ve meralar mevcuttur. Samsun’lular sorunun bir an evvel çözülmesini bekliyorlar.

   Eski ceza evinin bulunduğu yerin emlak değeri ile yeni yapılan yerin emlak değeri arasında çok büyük farklılıklar vardır. Eski ceza evinin arsasını nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsunuz? Burada kurumun kazancı ne kadardır. Unutulmasın bu alan Samsun’luların ortak yeridir.

MİLLİ EMLAKIN ARSALARI, MİLLETİN MALIDIR

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  Samsun’un 17 İlçesinde TOKİ konut üretimi yapmaktadır. Bu konutların yapımında arsa bedeli ve hâsılat paylaşımı yöntemi ile konutlar yapılmış mıdır? Milli Emlakin satmış olduğu arazilerde konut üreten TOKİ dolaylıda olsa arazi satışı yapmaktadır. Milli Emlakin yerleri milletin ortak malıdır, buraların çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir.  Samsun da TOKİ tarafından kamu arazileri üzerinde yapılan konutlarda arsaların değerlendirilmesinde halkımızın bilgi sahibi olmaları en doğal haklarıdır. TOKİ’nin konut yaptığı bazı semtlerde müteahhitlerin arsa payı olarak %60 ,%50 ,%40 üzerinden konut yaptığında dikkate alındında; Samsun da TOKİ’nin yapmış olduğu işlerden dolayı elde ettiği karı herkes merak etmektedir. Milli Emlak arazileri ülkede yaşayan herkesin ortak malıdır. Hassasiyetle değerlendirilmesini ve kamuoyunun bilgilendirilmesini TOKİ yetkililerinden bekliyoruz

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER