Samsun'da bazı üniversite öğrencileri gıda zehirlenmesi iddiaları üzerine eylem yaptı

Sam­sun Va­li­li­ği, KYK Ka­ra­de­niz Erkek Öğ­ren­ci Yur­dun­da kalan bazı öğ­ren­ci­le­rin ishal ve mide bu­lan­tı­sıy­la has­ta­ne­ye kal­dı­rıl­ma­la­rı üze­ri­ne baş­la­yan olay­lar­la il­gi­li açık­la­ma­da bu­lun­du.

Sam­sun Va­li­li­ği, KYK Ka­ra­de­niz Erkek Öğ­ren­ci Yur­dun­da kalan bazı öğ­ren­ci­le­rin ishal ve mide bu­lan­tı­sıy­la has­ta­ne­ye kal­dı­rıl­ma­la­rı üze­ri­ne baş­la­yan olay­lar­la il­gi­li açık­la­ma­da bu­lun­du.

Va­li­lik ta­ra­fın­dan ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, söz ko­nu­su yur­dun sık sık de­net­len­di­ği be­lir­ti­le­rek, "KYK Ka­ra­de­niz Erkek Öğ­ren­ci Yurdu'ndaki ye­mek­ha­ne ve kan­tin iş­let­me­si be­lir­li ara­lık­lar­la de­net­len­mek­te­dir. Son iki ay içe­ri­sin­de 11.11.2022 ve 23.12.2022 ta­rih­le­rin­de de­net­len­miş olup, bu de­ne­tim­ler­de her­han­gi bir ek­sik­lik ve ak­sak­lık tes­pit edil­me­miş­tir." ifa­de­le­ri­ne yer ve­ril­di.

Bazı öğ­ren­ci­ler­de ishal ve mide bu­lan­tı­sı gö­rül­me­si üze­ri­ne ye­mek­ler­den nu­mu­ne alın­dı­ğı kay­de­di­len açık­la­ma­da, "30-31 Ara­lık 2022 ta­rih­le­rin­de bazı öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin ishal ve mide bu­lan­tı­sı şi­ka­ye­tiy­le has­ta­ne­ye gö­tü­rül­me­si üze­ri­ne 30-31 Ara­lık 2022 ile 01 Ocak 2023 gün­le­rin­de çı­ka­rı­lan ye­mek­le­re ait nu­mu­ne­ler İl Tarım ve Orman Mü­dür­lü­ğü­ne tah­li­le gön­de­ril­miş­tir. Konu vVa­li­li­ği­miz­ce ya­kın­dan takip edil­mek­te­dir. Ka­mu­oyu­na say­gıy­la du­yu­ru­lur." de­ğer­len­dir­me­sin­de bu­lu­nul­du.

Öte yan­dan On­do­kuz Mayıs Üni­ver­si­te­si Ku­ru­pe­lit Yer­leş­ke­si KYK Ka­ra­de­niz Erkek Öğ­ren­ci Yurdu önün­de top­la­nan bir grup öğ­ren­ci gıda ze­hir­len­me­le­ri id­di­ala­rı ne­de­niy­le gös­te­ri yaptı.

Öğ­ren­ci­ler­den En­düst­ri Mü­hen­dis­li­ği bi­rin­ci sınıf öğ­ren­ci­si Kağan Yal­dır, ye­mek­ler­den mem­nun ol­ma­dık­la­rı­nı ifade ede­rek, "Ye­mek­ler­de lez­zet ara­mı­yo­ruz, kar­nı­mız doy­sun diye yemek yi­yo­ruz. Bu­ra­da­ki ar­ka­daş­la­rım has­ta­lan­ma­ya baş­la­dı. Ye­mek­le­rin dü­zel­til­me­si­ni is­ti­yo­ruz." dedi.

Gra­fik Ta­sa­rım Bö­lü­mü bi­rin­ci sınıf öğ­ren­ci­si Emre Kaya ise ye­mek­le­rin hij­yen açı­sın­dan sı­kın­tı­lı ol­du­ğu­nu, ar­ka­daş­la­rı­nın ze­hir­len­me olayı son­ra­sın­da ise artık ye­mek­ha­ne­de yemek is­te­me­dik­le­ri­ni söy­le­di.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2023, 14:58

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER