Samsun'da cankurtaranlar yaz sezonunda 114 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaranların, yaz sezonu boyunca denizde boğulma tehlikesi geçiren 114 kişiyi kurtardığı bildirildi.

Samsun'da cankurtaranlar yaz sezonunda 114 kişiyi boğulmaktan kurtardı

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı cankurtaranların, yaz sezonu boyunca denizde boğulma tehlikesi geçiren 114 kişiyi kurtardığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, cankurtaranların mavi bayraklı sahiller başta olmak üzere belirlenen plajlarda her yıl onlarca kişiyi boğulmaktan kurtardığı belirtildi.

Açıklamada, "Yaz sezonu boyunca başarılı çalışma yürüten Samsun Büyükşehir İtfaiyesine bağlı cankurtaran ekipleri, 29 kilometrelik sahilde 90 personelle vatandaşın can güvenliği için hayat nöbeti tuttu. Sahillerde kurulan kulelerde sürekli teyakkuz halinde gün sonuna kadar nöbet tuttular." ifadeleri kullanıldı.

Sezon öncesi cankurtaranların sıkı bir eğitimden geçtiğine işaret edilen şu bilgiler verildi:

"Dünya standartları, mavi bayrak kriterleri ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun standartlarına uygun olarak Samsun sahillerinde görev alacak tüm personele profesyonel eğitmenler tarafından eğitim verildi. Ayrıca cankurtaranlık belgesi olmayan ya da süresi geçen personel ile gönüllülere de bronz ve gümüş cankurtaranlık bröveleri aldırıldı. Atakum'da 81, Yakakent'te 12, Terme'de 14, 19 Mayıs'ta 2, Tekkeköy'de 3 ve Alaçam'da 2 olmak üzere 114 kişi boğulmaktan kurtarıldı."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, cankurtaranların yaz boyunca canla başla çalıştığını belirterek, bir canı bile kurtarmanın değerinin paha biçilmez olduğunu kaydetti.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2021, 22:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER