SAMSUN' DA ŞİİR AKŞAMLARI

Samsun' da Şiir Akşamları adlı şiir dinletileri devam ediyor. Bu amaçla; Samsun ADD, Samsun KADEF, Samsun SASAD Çarşambalılar Derneği) ve Samsun Acem Tekkesi' ndeki şiir akşamları adlı şiir dinletileri yoğun ilgi görüyor.

Samsunlu şairlerin yanı sıra; etkinliklere, Alaçam, Bafra, Çarşamba gibi bazı ilçe şairleri de katılım gösteriyor.

Samsun Atatürkçü Düşünce Derneği' ndeki Şiir Akşamları Şiir Dinletisi, 7 Aralık Cumartesi günü, saat 17. 00' da, Mecidiye' deki dernek şubesinde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu şair, EmekliÖğretmen Kazım Yılmaz ile şair, şiir programları yapımcısı ve şiir yorumcusu Nermin Eker' in yaptığı programda; şairler gerek kendi yazdıkları gerekse de diğer şairlere ait şiirleri seslendirdiler.

Şiir Dinletisi' ne Samsun ilinden katılan şairler şöyle :

Kazım Yılmaz, Nermin Eker, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Ayşe Selen, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hasan Akbaş, Prof. Dr. Osman Ecevit, Ayşe Altın, Haydar Sazlı, Şinasi Koçer, Mehmet Sağlam, Hakan Türk ve Oktay Zerrin.

Atakum Kitap Fuarı' na katılan şairlerden bazıları şiir dinletisi etkinliğinde yer alamazken; Bafraı şairlerden Kültür Bakanlığı Halk Şairi Mehmet Alan okullardaki imza günleri, Bafradan şair İbrahim Ünlü ile Ondokuz Mayıs ilçesinden Kültür Bakanlığı Halk Şairi Alaeddin Dursun ile bazı şairler de mazeretleri nedeniyle programda yer alamadılar.

Programda; Kültür Bakanlığı Halk Şairi Hasan Akbaş; madencilerle igili yazıp bestelenen şiirini( güftesini ) okudu ve alkış aldı.

Prof. Dr.şair Osman Ecevit de şiir kitaplarını şairlere hediye etti.

Haber : Oktay ZERRİ Samsun

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER