Samsun'da Suya Yüzde 25, Sayaç Okumaya Yüzde 150 Zam Yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Komisyon toplantısında Samsun'da içme suyuna yüzde 25 oranında zam yapılması kabul edildi.

Samsun'da Suya Yüzde 25, Sayaç Okumaya Yüzde 150 Zam Yapıldı

Samsun'da 31 Mart yerel seçimleri sonrası içme suyuna SASKİ Komisyon toplantısında yüzde 25, sayaç okuma bedeline ise yüzde 150 zam kararı çıktı.


ZİHNİ ŞAHİN % 15 YAPMIŞTI


Bugün yapılan SASKİ Komisyon toplantısında, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Zihni Şahin döneminde suda yapılan yüzde 15'lik indirimde gündeme geldi. 


BAŞKA ÇARE YOK


Bazı meclis üyeleri Zihni Şahin döneminde yapılan yüzde 15'lik indirimin seçim yatırımı olduğunu söyledi. MHP'li Meclis üyesi Cemalettin Kola'da SASKİ komisyon toplantısında su fiyatlarına artış yapılması ile ilgili yaptığı konuşmada, "Yapılan yüzde 15 indirimin sıkıntısını yaşıyoruz. Yapılan yüzde 15 indirimin SASKİ'ye 4.5 milyon maliyeti var ciddi manada zarar ediliyor.  Yüzde 15 indirim olmasaydı, suyun maliyeti kaç lira olacaktı. Yüzde 25 kamuoyunun tepkisini çekiyor ama yapmaktan başka çare yok." dedi.
Bazı meclis üyeleride SASKİ'nin talep ettiği yüzde 25'lik zamma itiraz ederek yüzde 15'in geçilmemesi çağrısında bulundu. 


MECLİS ZAMMI ONAYLADI


SASKİ Komisyon toplantısına başkanlık yapan Nihat Soğuk yapılan konuşmaların ardından suya artış ile ilgili gündem maddesini oylamaya sundu.
Yapılan oylamada, SASKİ Komisyon toplantısında suya yüzde 25, sayaç okumaya ise yüzde 150 oranında artış yapılması ile ilgili gündem maddesi ile ilgili AK Partili meclis üyesi Hasan Uzunlar'da söz alarak, "Tek fiyat olmasını kararlaştırdık. Sebebi şu idi, az su kullananan aileler kimler, çok su kullanan aileler nerede oturuyor. Suyu en çok kullanan varoştaki ailelerdir. Teklifin geldiği gibi oylanmasını istiyorum" dedi.
Yapılan oylama sonucu SASKİ Komisyon toplantısında içme suyuna yüzde 25, sayaç okumaya ise yüzde 150 artış yapılması kabul edilmiş oldu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER