Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nden aşı açıklaması

Samsun’da Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda sürdürülen Covid 19 aşı uygulaması hakkında bilgi veren Samsun Valiliği İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç şunları söyledi:

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nden aşı açıklaması

“İlimizde Sağlık Bakanlığımızın belirlediği aşı uygulanacak grup sıralamasına göre Covid 19 aşı çalışmamızı adım adım sürdürüyoruz. 80 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılama işlemlerinden sonra dün itibariyle de 75 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanmasına başladık.

Bugün itibariyle 22 bini sağlık çalışanı, 11 bini 75 yaş üstü vatandaşımız olmak üzere 33 binin üzerinde kişinin aşı işlemini tamamladık.

İlimizde aşı uygulamasıyla ilgili verileri değerlendirdiğimizde özellikle 85 yaş üstü vatandaşlarımızın ve ailelerinin aşı başvurusu yapma konusunda bir tereddüt içinde olduğunu görüyoruz. Bu grupta aşı başvurusu yapan kişi sayısı hedeflenen rakamın altında seyrediyor.

Buradan bu vatandaşlarımıza ve yakınlarına seslenmek istiyorum.

Endişe etmeniz ya da tereddüt etmeniz gereken bir durum yok. Şu ana kadar aşı yapılan büyüklerimizin hiçbirinde sağlık durumlarını etkileyecek bir yan etki ya da belirti gözükmedi. Aşı hastalığa karşı yaşlılarımızı korumamız için elimizdeki en etkili silah. Lütfen Alo 182 hattımızı arayarak ya da MHRS uygulaması üzerinden büyüklerimizin aşı randevularını oluşturarak aşı işlemini tamamlayalım.

85 yaş üstü vatandaşlarımızın aşıları özel, kamu, üniversite hastaneleri ve aile sağlığı merkezlerinde yapılabildiği gibi; bu vatandaşlarımızın talepleri halinde ikamet adreslerinde mobil aşı ekiplerimiz tarafından da yapılmaktadır.

Büyüklerimizi Covid 19’dan koruma adına vatandaşlarımızın aşı konusunda hiç tereddüt göstermeden başvuru yaparak randevularını oluşturmalarını bekliyoruz.

Vatandaşlarımız aşılama süreciyle ilgili bilgi almak istedikleri bir konu olursa Sağlık İl Müdürlüğümüzün 311 25 21 / 22 / 24 nolu telefonlarından Covid 19 Bilgi ve Danışma Hattımızı arayarak da bilgi alabilirler.

Sürecin diğer adımları Sağlık Bakanlığımız tarafından belirlenerek kamuoyuna duyurulacaktır. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak deneyimli aşı ekiplerimizle Covid 19 hastalığını ilimizden uzaklaştırmak için, etkin bir şekilde aşı uygulamasını sürdürmeye devam edeceğiz.”

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER