banner221

Samsun ve çevre illerde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Samsun ve çevre illerde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Samsun, Sinop, Çankırı, Çorum, Tokat, Kastamonu ve Amasya'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Samsun Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretmenlik mesleğinin önemini değindi.

Toplumun her kesimi tarafından örnek ve önder kabul edilen öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gönülden kutladığını dile getiren Yiğit, "Ülkemizin yedi iklimini bilgi ve erdem ışığıyla aydınlatan, her türlü özveri ve fedakarlıktan asla kaçınmayan, bitmek tükenmek bilmeyen üretme azmiyle gecesini gündüzüne katan, şartlar ne olursa olsun kutsal bellediği görevini bir saniye bile aksatmayan, eğitmeyi ve öğretmeyi hayatının merkezine koyarak gencecik nesillerimizi geleceğin güçlü Türkiye'sine hazırlayan öğretmenlerimiz, bu milletin asli mimarlarıdır." dedi.

Konuşmaların ardından emekliye ayrılan öğretmenlere şeref hizmet belgesi verildi, Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Anafartalar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilere tarafından tiyatro gösterileri gerçekleştirildi.

Programa Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ve öğretmenler katıldı.

- Sinop

Sinop'ta, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Öğretmenler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Kültür Merkezi'nde devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Törene Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Tokat

Vali Ozan Balcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 26 Haziran Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin günü kutlayarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vefat eden öğretmenlere de rahmet diledi.

Öğretmenliğin en çok sevdiği meslek olduğunu belirten Balcı, "Onları hiçbir zaman memur olarak görmem. Bir sanatçı gibi görürüm. Bizde bilgi, akıl, bilim, kültür, sanat, gelecek deyince öğretmenler akla geliyor. Bu sevdiğim kavramların taşıyıcısı, bilginin taşıyıcısı. Ayrıca bizim bugünlere gelmemize bir sürü öğretmenimizin emeği var. Bu vesileyle benim üzerimde emeği olan öğretmenlerime de minnettarlığımı ve şükran duygularımı ifade ediyorum." diye konuştu.

Gösterilerin ardından sona eren programa Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, diğer ilgililer ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Çorum

Çorum'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende Başöğretmen Atatürk ve hayatını kaybeden öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen törende ise mesleğe yeni başlayan öğretmenler için temsili yemin töreni düzenlendi.

Vali Mustafa Çiftçi, törende, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere hediye verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce de Batman'ın Kozluk ilçesinde terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın anısına Çorum Belediyesi Sanat Galerisi'nde resim sergisi açıldı. Sergide, kentteki öğretmenlerin yaptığı resimler yer aldı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da Öğretmenler Günü dolayısıyla belediye bünyesindeki çeşitli birimlerde görev yapan öğretmen ve eğitmenlerle kahvaltıda bir araya geldi.

- Çankırı

24 Kasım Öğretmenler Günü Çankırı'da düzenlenen programla kutlandı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 100. Yıl Kültür Merkezi'nde "Öğretmen Ressamdır Biraz" adlı resim sergisinin açılışı yapıldı.

Daha sonra Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Abdullah Ayaz, burada yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerin gününü kutladı.

Eğitime her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirten Ayaz, "Eğitim dünün en önemli meselesiydi, bugünün de en önemli meselesi, yarının da en önemli meselesi olmaya devam edecek ancak şunu biliyoruz ki sahip olduğumuz sistemin hiçbir önemi aslında yok. Sonuçta bu sistemi uygulayacak öğretmenlerimizdir. Onun için sizlerin, eğitim sistemimiz ne olursa olsun o sistemi sahaya yansıtmasına, özverinize, gayretinize, dün olduğu gibi bugün de ihtiyacımız var." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk de öğretmenlerin önemli görevler üstlendiğini dile getirerek, "Öğretmenler Günü, kendilerini ülkenin geleceğini inşa etmek için adayanların anıldığı kıymetli bir gündür. Eğitim ailemiz, omuzlarında büyük sorumluluklar taşımaktadır. Bu sorumluluğu bizlere veren aziz milletimizin güveni, desteği en büyük güç kaynağımızdır. Unutulmamalıdır ki sizleri ve bizleri yetiştiren, elimizden tutup bugünlere taşıyan öğretmenlerimizdir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler, ellerinde Türk bayraklarıyla yemin etti. Ardından emekli öğretmenlere ve görevlilere hizmet şeref belgesi ve hediyeleri takdim edilirken, öğretmenler arası mangala yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri verildi.

- Kastamonu

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı'na çelenk sunuldu.

Ardından Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda devam eden programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

- Amasya

Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Coşkun, bütün öğretmenlerin gününü kutladı.

Coşkun, insanın kendi doğasından kaynaklanan öğrenme arzu ve ihtiyacının ivmeli şekilde süregeldiğini ve devam ettiğini anlatarak, "Bu süreçte bizleri eğiten öğretmenlerimiz, zihin ve gönlümüze kalıcı izler bırakan en saygın öznelerdir. Çünkü öğretmen, bilgi kaynağı olmasının yanında şefkatiyle bizleri saran, merhamet timsali ve sevgi membasıdır." dedi.

Törenin ardından Coşkun ve beraberindeki öğretmenler, Vali Mustafa Masatlı'yı makamında ziyaret etti.   SAMSUN (AA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER