ÜLKÜ OCAKLARI YEMENDEKİ İNSANLIK DRAMINA DİKKAT ÇEKTİ

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Aslan KÖSEF, yayınladığı basın açıklamasıyla Yemen'de yaşanan siyasi ve insani krize dikkat çekti.

ÜLKÜ OCAKLARI YEMENDEKİ İNSANLIK DRAMINA DİKKAT ÇEKTİ

KÖSEF “OSMANLI’DA KAYMAKAMLIKLA YÖNETİLEN YERLERDE KURULAN DEVLETLER HUZUR SAĞLAYAMADI.”


 

Yemende yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı Aslan KÖSEF, "Tarih ve kültür birliğimiz olan, türkülerimize masallarımızda yer verdiğimiz Yemen şuan bir insanlık dramına sahne oluyor. Batılı devletlerin sırf alt yapılarını sömürmek başlattığı sözde arap baharından beri süre gelen iç savaş sebebiyle kan ve gözyaşı durmaksızın devam ediyor. Coğrafi olarak kurak olan ve temiz su fakiri Yemen'de açlık ve salgın hastalık yüzünden insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Tarih boyunca mazlumların yanında bulunan, bekleyen değil beklenen asil Türk Milleti milleti de bu konuda sessiz kalmamış Kızılay öncülüğünde gıda, un ilaç gibi yardımlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir." dedi.

Türk ve İslam dünyasının, Türk adaletine ihtiyacı olduğuna vurgulayan Samsun İl Başkanı Aslan KÖSEF, Osmanlı devletinde huzur ve barış içinde yönetilen topraklarda günümüzde iç savaş ve huzursuzluk hiç eksik olmamakta. Geçmişte, sancak beyleriyle (günümüzdeki Kaymakama denk makam) huzur içinde yönetilen Irak, Suriye Yemen, Filistin gibi toprakların her biri ayrı devlet olmalarına rağmen, mezhep ve millet farkı yüzünden huzur bulmamakta devamlı kan ve gözyaşı akmakta. Doğu Türkistan'da Bosna'da Kafkaslarda acı hiç dinmemekte. Türk Cihan hakimiyeti Mefkuresine sahip, bu doğrultuda Ötüken bozkırından çıkıp tüm dünya yayılmış aziz Türk milletinin bir neferi, aynı zamanda Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'nin kutlu dergahı Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanı olarak şunu açıkça belirtmeliyim ki, İ'lay-i Kelimetullahı tüm aleme yaymak ve aleme nizam ve huzur getirmek her Türk ferdinin en asli görevidir. Bilgi Liderimiz Devlet BAHÇELİ izinde, Genel Başkanımız Olcay KILAVUZ'un emrinde bu uğurda sonuna kadar hizmet edeceğiz. Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki Türk ve İslam dünyasının Türk Adaletine ihtiyacı var." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER