VATANDAŞIN GERÇEĞİ TÜİK'LE GİZLENEMEZ

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Yanlış ve eksik izlenen politikalar sebebiyle virüs salgınının da ekonomik krizin de maalesef önüne geçilemiyor, mağduriyetler her geçen gün artıyor; ancak yetkililer bu gerçekleri TÜİK verileriyle gizlemeye çalışıyor" dedi.

VATANDAŞIN GERÇEĞİ TÜİK'LE GİZLENEMEZ

Yaşar, Ağustos ayı enflasyon rakamlarının % 11.77 olarak açıklanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında; geçen yıl 100 liraya dolan filenin bu yıl 111 liraya dolduğuna yönelik yapılan açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı söyledi.

Gerçekten böyle mi?

Kontrolü sağlanamayan Covid 19 virüsü ile beraber ekonomik krizin de hızla büyüdüğünü, buna rağmen açıklanan TÜİK verileriyle gerçeklerin gizlenmeye çalışıldığı belirten Yaşar, "İşsizlik patlama noktasına gelmiş, esnaf can çekişiyor, üretici üretemez olmuş, pazarda vatandaş filesini dolduramıyor; ama çizilen tabloyla her şeyin yolunda olduğuna inanmamız bekleniyor. Hatta kamu kurumları bile bırakın iş yapmayı maaş ödemekte zorlanıyor" diyerek sıkıntının boyutunu hatırlattı.

"TÜİK'in nasıl belirlediğini anlamak mümkün olmayan verilerine değil, sokaktaki vatandaşın sesine kulak verin" diyerek yetkililere seslenen Yaşar, "

"Fiyatlar artarken enflasyon artmıyor. Çalışan sayısı azalırken işsiz sayısı düşüyor. Ülke ciddi ölçüde fakirleşirken küçülme % 9,9 olarak açıklanıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Ekonomideki gerçek tablonun üstünü örtmeye çalışarak ve gerçek olmayan rakamları açıklayarak bu sorunları aşamazsınız. Bu duruma bir an önce el atılmaz ise yarın telafisi olmayan sorunlarla karşı karşıya kalınabilir. Bizim de tüm gayret ve tavsiyelerimizin yegâne amacı budur" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER