banner221

YAŞAR'DAN 'YEP' TEPKİSİ

İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, açıklanan ekonomi paketini değerlendirerek "Her şey dolara endeksliyken açıklanan paket ve paket üzerinden yapılan analizler tam bir basiretsizlik" dedi.

YAŞAR'DAN 'YEP' TEPKİSİ


Yaşar, 'temamız yeni dengelenme, yeni normal, yeni ekonomi' denilerek açıklanan ekonomi paketinin ardından yaptığı açıklamada, paketin gerçekler göz ardı edilerek sunulan bir paket olduğunu belirtti.

18 yıldır aynı iktidarla yönetilen bir ülkede yeni paket başlığıyla yapılan ekonomi paketi açıklamasının çözümden uzak, cek cak'lardan ibaret olduğunu söyleyen Yaşar, "Üretimi artıracağız, işsizliği azaltacağız, esnafı destekleyeceğiz... vs gibi ne yapılacağı, ne işe yarayacağı belli olmayan bir paketin açıklanmasında çok ciddiyetçi bir tavır göremedik. Ne yapacaklarına yönelik hiçbir somut verinin yer almadığı paket maalesef ki Covid sürecinde açıklanan birçok paket gibi boş çıkmıştır" dedi.

Her şeyin dolara endeksli olduğu bir ülkede ekonomik krizin tek sebebinin "Sen dolarla mı maaş alıyorsun, döviz kuru benim için hiç önemli değil. Hiç işin o tarafına bakmıyorum" diyen zihniyet olduğuna vurgu yapan Yaşar, "Önce bu bakış açısı değişmeli. Sorun çözülmek isteniyorsa şayet. Ama yapılan açıklamalar sorun çözmekten ziyade oyalama, geçiştirme gibi bir algı oluşturmuştur’ ifadelerini kullandı. 

"Tarım bitme noktasında, üretici umutsuz, gençler işsiz ve umutsuz, yatırımcı ne yapabileceğini öngöremiyor..." diyerek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve psikolojik durum tespiti yapan Yaşar, şunları kaydetti:

"Aylardır yapılabilecek tüm tavsiye ve önerilerimize kulak tıkanıyor. Bugünler bağıra bağıra geldi. İnsanlara destek oluyoruz adı altında verilen kredilerle vatandaş daha da borçlandırıldı ve zaten borç batağında olan vatandaşın destek denilen kredilerinin de ödeme vakti geldi. Şimdi gelinen noktada nefes almakta zorlanan vatandaşa 'doların bizim için bir önemi yok' deniyor. Nasıl önemi yok. Alınan iğnenin bile dolara endeksli olduğu bir dönemde bu millet ne yapacak, nasıl geçinecek. Lafla peynir gemisi yürümüyor. İçi dolu icraatlar, doğru stratejiler ve vaktinde hamleler gerekiyor."

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER