Mustafa Demir'den 'İSTİHDAM' projeleri!

Samsun Fuarı yeniden canlanacak, kent içi ticaret artırılacak, tarımsal sanayi teşvik edilecek

Mustafa Demir'den  'İSTİHDAM' projeleri!

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, "Eski Samsun Fuarı'nı yeniden hayata geçireceğiz. O bölge eskiden olduğu gibi başka illerden gelenlerle dolup taşacak" dedi

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı, Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı eski Mustafa Demir, Canik İlçesi Hasköy Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Yoğun ilgiyle karşılanan Mustafa Demir, eski Samsun Fuarı'nı yeniden canlandıracaklarını müjdeledi.

Mustafa Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Kasap, Cumhur İttifakı Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı ve AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler ile birlikte Hasköy Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Hasköy sakinlerine projelerini anlatan Demir, 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine destek istedi.

ESKİ GÜNLERDE OLDUĞU GİBİ

Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde yapacağı ilk işlerden birinin eski Samsun Fuarı'nı yeniden inşa etmek olduğunu söyleyen Mustafa Demir, "Eski fuar alanı yeniden düzenlenecek. Böylece fuarımız eski cazibesine kavuşacak ve eski günlerdeki gibi bölgedeki çok sayıda ilden ziyaretçilerin geldiği bir alan haline dönüşecek" dedi.

ŞEHİR İÇİNDE TİCARET CANLANACAK

Samsun'da insanların en çok 'istihdam' konusunda şikayetçi olduğunu belirten Mustafa Demir, "Bunun için, başta şehir içi ulaşımı olmak üzere, bir takım düzenlemelere ihtiyacımız olacak. Örneğin minibüslerin şehir merkezine ulaşmasıyla ilgili ciddi sıkıntılar devam ediyor. Bu nedenle eski Bafra garajı olarak bilinen alana yeni terminal inşa edeceğiz. Gelen ve giden yolcuları düşünerek bu terminali 2 katlı olarak inşa edeceğiz. İlçelerimizden gelen minibüsler ya da otobüsler, yolcuyu burada bırakacak yine buradan yolcu alacak. Bunu niye yapıyoruz? Çünkü böylece şehir içerisindeki ticaretin yeniden canlanmasını sağlayacağız" diye konuştu.

ÜRETİCİYE DESTEK VE TARIMSAL SANAYİ

Samsun'un çok önemli bir tarım potansiyeli olduğunu da vurgulayan Mustafa Demir, "Sadece Vezirköprü'deki kenevir potansiyeli Samsun'un şu anki ekonomik potansiyeline eşdeğer. Bu konunun kesinlikle takipçisi olacağım. Tarımsal alanda hibe ve teşviklerin artırılması, bu hibe ve teşviklerin tarıma yönelik sanayiye dönüşmesi için merkezi hükümet nezdinde ciddi planlamalar yapacağız. 2 büyük ovasıyla Samsun artık tarımsal sanayide hamle yapmak zorundadır. Üreticiye destek verirken sanayicimizi, yatırıcımızı tarımsal sanayiye yönlendireceğiz. Samsun'daki iş yapabilme potansiyelini diri tutarak, girişimcilik alanında firmalarımıza tam destek vereceğiz" dedi.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2019, 15:35

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER