Mustafa Demir, lokantacı esnafı ile buluştu

'4 MİLYARLIK YATIRIM GELECEK'

Mustafa Demir, lokantacı esnafı ile buluştu

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, "Samsun'da istihdamı sanayi yatırımlarıyla artıracağız. 4 milyar liralık yatırım sırada, bunun önünü açacağız" dedi

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı adayı eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Lokantacılar Odası tarafından düzenlenen programda esnafla bir araya geldi. Samsun'daki 'istihdam sorunu'na dikkati çeken Demir, ""Samsun'da istihdamı sanayi yatırımlarıyla artıracağız. Bunun için 4 milyar liralık yatırım bekliyor. Bu yatırımların önünü açacağız. Buda ciddi anlamda istihdam demek" dedi.

Mustafa Demir, beraberinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İlçe Başkanı Oktay Avcılar, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Erdi Küçükosman ve teşkilat üyeleri ile birlikte Lokantacılar Odası yönetimi tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Mustafa Demir, kahvaltı sonrası yaptığı açıklamada, lokantacı esnafına projelerini ve yatırımlarını anlattı, seçimlerde destek istedi.

SANAYİCİYE HER TÜRLÜ KOLAYLIK

Sözlerine, "Bir araya gelmemize vesile olan Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim tüm esnafımıza işlerinde bereket versin" diyerek başlayan Mustafa Demir, Samsun'daki 'istihdam' sorununa dikkati çekti. Demir, "

13.5 yıl Samsun için gece gündüz koşturmuş biriyim.

Sizlerle beraber yürüdük, bundan sonra da sizlerle beraber yürüyeceğiz.

Sizin problemlerini çözersek Samsun’un problemini çözeriz. Samsun'un asıl problemi istihdam. İstihdam, sanayileşme alanımda ilerlemeli. 3 bin 500 yeni sanayi sitesi kuruyoruz. 25 yılda kurulanın 2.5 katı. Samsun da bu sanayileşmeden nasibini alacak. Kentimiz için bekleyen 4 milyar liralık yatırım var. Biz bunların önünü açacağız. Sanayiciye her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi.

'31 MART'TAN SONRA FARK EDECEĞİZ'

Konuşmasının devamında Türkiye'nin artık yeni bir sistemle yönetildiğini hatırlatan Mustafa Demir, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçeli 1 yıl olmadı. Milletvekillerinden artık bakan olmuyor. Milletvekillerinden bakan yapılırsa, atanırsa, milletvekilliğinden istifa ediyor. Parlamento, yasama ve denetleme görevine doğru yol alıyor şu anda. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi aslında etkin bir başkanlık sistemi. Yani yüzde 50+1 oy alamayan Türkiye'yi yönetemeyecek. İcra gücünü kullanamayacak. 31 Mart'ta bu sistemden sonraki ilk yerel seçimi yapacağız. Parlamenterlerin icradan çekilmesiyle ortaya çıkacak durumu biz aslında 31 Mart'tan sonra fark edeceğiz" diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Haydar Yıldırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER