SAMSUNSPOR' DA OLUMLU GELİŞMELER

Değerli okurlarım;

Samsunspor o sıkıntılı günlerden bir nebze de olsa kurtuldu diyebiliriz ancak; ekonomik sorunlar, sn. Valimiz Osman KAYMAK' ın ve Kayyum Heyeti' nin dediği gibi henüz tam anlamda çözüme ulaşmadı.

Haliyle, yeni maddi destek kampanyalarına ihtiyaç hâsıl oldu. Kulüp Kayyum' a kaldı. Valimiz sn. KAYMAK; Kayyum Ekibi' ni açıkladı. Artık Genel Kurul' a kadar bu ekiple yola devam edilecek.

Aslında, doğruyu söylemek gerekirse; biraz zoru görenler, teker teker kulübü terkettiler. Nereye mi terkettiler ? Tabi ki kaderine terkettiler. Şapkasını alan, Gülyabani görmüş gibi kaçıp kaytardı. Allah' tan Samsun' a evladı gibi sahip çıkan, onur ve gurur âbidesi bir Vali olanlara " dur " dedi.

Önce alacağı olan futboculara paraları ödendi fakat transfer tahtasını açmaya kulübün içinde bulunduğu durum müsaade etmedi. Açılan maddi destek kampanyaları + şehrin değerli ve varlıklı işadamları, Samsun BelediyeBaşkanlığı, Samsun Merkez İlçeleri ile Samsun'a bağlı diğer ilçe Belediye Başkanları da bu kampanyaya olumlu ve imkânları doğrultusunda destek verdiler.

Takım son oynadığı maçlarda mağlubiyeti unutup artık her maçta galibiyeti hedefleyen bir düşünce mantığı ile sahada ter dökmeye başladı ve bu inanmış futbolcular, Teknik Direktör Engin İPEKOĞLU ile yavaş yavaş yükselişe geçti.

Ancak sn.İpekoğu Basın' a antrenmanları kapatınca taraftarlarlarla arayı az da olsa açmış oldu ki bu da bize gör çok yanlış bir uygulama idi ki benzeri olay ne hikmetse önceki teknik adamlarda da yaşanmıştı.

Futbol; taraftar, oyuncu, yönetim, teknik kadro ve destek verenlerle var olan bir spordur günümüzde. İç ve dış saha maçlarında, futbolcuların aklı da fikri de sadece maça odaklanmış olmalı, maçta olmalı. Aksi takdirde, bu durum sonuca olumsuz yansır.

Samsunspor' un Erzurum maçını; Samsun Atakum Türkiş' teki Umut Dünyası İddaa Salonu' nda bir grup tarafar ile birlikte izledim. Bence tüm futbolcular görevini yaptı. Her ne kadar; rakibe zaman zaman fırsatlar ve açıklar versek de genelde oyununhâkimi bizdik.

Çıktık; aslanlar gibi, yüreğimizle oynayıp 3 puanı hakkımızla aldık. Bu arada sayılmayan bir de golümüz vardı. Kısacası; Samsunspor artık o karanlık tüneldeki ışığı gördü. Her bir maçı artık zevk ve heyecanla izleniyor.

Belki biraz iyimserlik olacak da bu tempo ile giderse ve rakipleri de puan kaybetmeye devam edecek olurlarsa, ilk 6 Play- Off Grubu' na bile kalabiliriz. Zira 3 puanlı bir ligde, hangi maçın nasıl bir skorla sona ereceğini önceden kestirmek bazen mümkün olmuyor. Hatta iddialı takımlar bile beklenmedik puan kayıpları yaşayabiliyor.

Bu yıl eğer Play-Off' a kalamasak bile; bu takım bence Play-off' a kalmış kadar başarı ve özveri göstermiş sayılır.

Bunca ekonomik sorunlara rağmen; bu takımın hâla ayakta kalma mücadelesi, azmi ve saygınlılığına alkış tutulmalı.

 Teşekürler Samsunspor, teşekkürler sn. Valimiz, değerli Kayyum ekibi. Ve teşekkürlerin en büyüğü de bu takım için varını, yoğunu, her şeyini feda eden değerli taraftaralara.

Saygımla.

YORUM EKLE