SAMSUNSPOR SAKATA GELDİ...

 

Doğrusu bir süre köşe yazısı yazmamıştım zira tüm iştahımı ve heyecanımı Alannya Albimo-Samsunspor maçına saklamıştım ancak ne yazık ki maç bağıra bağıra gitti.

Yazımın başlığında da olduğu gibi adeta sakata geldik. Sakat futbolcularımız özellikle Adiloviç'in olmayışı ve diğerlerinin yokluğu açıkca  hissedildi bu maçta bir kez daha.

İlk yarının ilk 10 dakikasında oyunda üstünlüğü ele alan Alanya Albimospor, Samsunspor kalesini adeta ablukaya aldı. Sağlı-sollu ataklarla bize zor anlar yaşattı. Mehter marşını takımları için derleyen ve tezahürat yapan Alanyaspor karşısında zaman zaman Samsunspor da etkili ataklar yaptıysa da son vuruşlardaki yetersiz hamleler gole geçit vermedi.

Samsunspor Ahmet Burak,Musa, Serdar, Doğan, Taha ve genç yetenek Alperen ile rakip kalede etkili olmaya çalıştıysa da ofsayt gerekçesiyle 26. dakikada Samsunspor'un sayılmayan o golü de moral ve motivasyonumuzu olumsuz etkileyen diğer bir unsur oldu.

Şunu kabul etmek gerekir ki özellikle Alanyaspor genç yetenek ve Efecan ile ilk golü 40. dakikada kaydeden Ayite'siyle iyi bir takım hüviyetinde göründü ve bu takım ilerleyen haftalarda da puanlar toplayabilecek kapasitede bir takım.

Yine maçın önemli anlarından birisi de Sinan'ın Samsunsporlu oyuncuları çalımlayıp attığı şut auta  gitmese belki sonuç daha farklı da olabilirdi. Tabi rakip Alanyaspor'un gol özelliği taşıyan başka önemli hücumları da vardı.

Samsunspor ise genelde sanki topa daha çok sahip olan bir takım profili çizerken, yapılan atakların özellikle son vuruşta başarısızlıkla sonuçlanması arzu edilen neticeyi getirmedi.

Alanyaspor'da Alperen gibi genç ve ümit veren bir oyuncu olan Emre'nin, 71. dakikada Samsunlu oyuncuları çalımlarla geçip attığı şutu kaleci Furkan önledi.

Alanyaspor'dan Ayite ile Samsunspor'dan Fatih'in kısa süreli tartışmalarına hakem Hüseyin sabancı yerinde müdahale ederken hakemler güzel bir maç yönettiler.

Sahada centilmenliğe gölge düşürecek çok önemli bir boyutta olayın olmayışı Türk Futbolu'nun ve Sporunun geleceği açısından iyi bir sinyal oldu.

Ben yine de çok gol olmasa da her iki takımı sıcak  havada verdikleri güzel ve tempolu oyunlarından dolayı kutlarım. Bu arada oyuna giren Mbilla Etame bu maçta arzu edilen performansı gösteremedi ki bu da O'nun henüz takıma uyum sağlayamadığı anlamına geliyor. Zamanla daha iyi olacağı ise kesin elbette.

İnanıyorum ki  gelecek maçlarda sakatların da takıma dahil olmasıyla Samsunspor hızla kaybettiği puanları toplayacak ve ligde söz sahibi olacaktır ancak biraz daha sıkı çalışmaya ihtiyaç olduğu da bir gerçek.

Haftaya Boluspor maçıyla çıkışa geçmekten başka bir alternatifi ve lüksü yoktur Samsunspor'un. Geç olmadan gerekli önlemler alınmalı diyeceğim de takımın eski futbolculara olan borçları ise ayrı bir handikap. Allah'tan hayırlısı diyelim ve takıma zenginler, işadamları ve herkes sahip çıkmalı artık diyorum.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE