SAMSUNSPOR'UN EN İYİ FUTBOLU!

Hadi şu Muğlaspor 1-3' lük maçını; yok koronaydı yok akıllar Lig maçlarındaydı diyerek köşe yazmadım! Bekledim ki ve umdum ki; nasıl olsa Yılport Samsunspor Altınordu maçın alır ve bizleri mutlu eder sandım.

Yanılmışız; bu maçta da ecel terleri döktük. Şimdi değerli ve tecrübeli Ertuğrul Sağlam hocamız; diyor ki:"  En iyi futbolumuzu bu maçta oynadık" Eğer en iyi futbolumuz bu ise; en kötüsü nedir, Allah korusun !

Hocam, bırakın en iyi futbolu bir yana; az kasın Altınordu 3 altın puanı alıp evine dönecekti. İlk yardaçok güzel oynadık diyor Ertuğrul bey hocamız. İlk yarıda her iki takım da iyi oynadı ama her 2 takım da çok sayıda gol pozisyonlarına girip değerlendiremedi.

İkinci yarda, yine her iki takım da golü düşünerek, atak bir futbol sergiledi fakat kalemizde gördüğümüz o gol; bize adet soğuk bir duş yaptırdı. Şok olduk bir anda. Samsunspor; aslında  kumaşı çok iyi bir takım ama şans da bizden yana değildi, direkler de ve hakem de !

Arkadaş üç gol iptal ofsayt diye ama Ertuğrul Bey hocamızın; özellikle ofasyt demediği ve iptal edilen golle ilgili düşüncelerine hak veriyorum. Ya o direkten dönen ve kaçan mutlak gol pozisyonlarına ne demeli?

Bunlar, Samsunspor'un olumlu özellikleri idi ama böyle tecrübeli bir takımın evinde rakibine karşı daha iyi mücadele etmesini beklerdik. Yoksa kaçan mutlak goller, direklerde patlayan toplar asla bir mazeret olmamalı.

Samsunspor; köklü bir takım, tamam da Altınordu' yu da öyle yabana atmayalım. Adamlar; Türk Futbolu' nda önemli bir yer ve kariyr edinmiş, özellikle de alt yapıya verdikleri önem ve değerleriyle, adından sık söz ettirmiş bir ekol takımı.

Elbette ki Samsunspor' da da alt yapıya önem veriliyor, göze giren, başarılı genç oyunculara zamanla A kadroya terfi etme imkânı doğuyor. Bu şekilde birçok futbolcu alt yapıdan A takıma geçip kendini ispatlama şansına  sahip.

Özetlemek gerekirse; Samsunspor, her zorluğa rağmen, koronaya rağmen ve her türlü olumsuz şartlara rağmen; sezon sonunda öyle veya şöyle mutlaka ve inşallah Süper Lig' e yükselecektir.

Yılprt Samsunspor, bizim öz takımız ve başarılar kadar mutlaka başarısızlıklar da olacak, yaşanacaktır. Süper Lig' de bile bunun canlı örneklerini görüyoruz. Hiçbir takım; yenilmez armada değildir ama her şeye rağmen; futbolcular da taşıdıkları formanın bilinç ve sorumluluğunda olmalıdır yoksa başarısızlık yakamızı bırakmaz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsunspor' a başarılar dileriz.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE