banner221

SAMSUNSPOR' UN HÜZÜN ŞAMPİYONU TARAFTARLARI !

Evet; resmen taraftarlarını " Hüzün Şampiyonu " yapan bir Samsunspor gerçeği yaşandı Samsun' da.

Bu hüzün şampiyonluğu oyununun baş aktörleri; elbette ki tartışılamaz olan futbolculardı. Doğrusu, rolerini çok iyi oynadılar! Öylegüzel oynadılar ki; o kendinden büyük başarı, özveri, yetenek ve de şampiyonluk beklenen; bu başroldeki oyuncular, maalesef oyunsonunda sıradan figüranlara döndüler !

Peki revâ mıydı bu oyun anlayışı ve tarzı ?

Değer miydi binlerce vefalı Yılport Samsunspor taraftarını gözyaşlı yollara dökmeye ? Peki, kim verecek şimdi bu ağır yenilgilerin, bu adam sendeciğin başarısızlık faturası kimlere kesilecek ?

Eh, onu da artık sayın Başkan İsmail UYANIK ile sayın şirket CEO' sn. Yüksel YILDIRIM Bey düşünsün.

13 Mayıs Pazartesi günü; Sakaryaspor ile oynanacak bu çok önemliPlay-Off maçı için çok sayıda Samsunspor aşığı genç taraftarlar gördüm Atakum Türkiş' te.

Ellerinde dev davullar, sırtlarında Samsunspor bayrak ve flamaları, pankartlar ve dillerinde şampiyonluk şarkıları ve sloganlar, tezahüratlarıyla adeta Atakum' u titrtetmişlerdi.

Ben de bu vefalı taraftarlar ile maç için sahaya giderlerken görüş ve düşüncelerini almış, videoları da maça sayılı saatler kala, sosyal medeya ile yu tu be kanalarında yayınlamıştım. O gün; daha maça gitmeden, taraftarların Sakaryaspor maçını alacaklarını söylerken; gözlerindeki ve yüzlerindeki o muazzam inanmışlığı, o müthiş istek ve umudu bir görebilseydiniz.

Ne yazık ki; taraftarlardaki o mükemmel coşkunun, o müthiş isteğin ve inanmışlığın binde biri sahaya çıkan oyuncularda yoktu. Güya devamlı maçta atak tazleyen takımgörünümünde olsa da;

Samsunspor' un en iyi yaptığı şey; topu orta sahadan kaleye, kaleden orta sahaya atmaktan başka bir işe yaramayan cılız, başarısız bir futbol anlayışı ve görüntüsünden başka bir şey değildi.

Bu futbolcular, kusura bakmasınlar da takım olma ruhunu kaybetmişler.

Bu nasıl mücadele arkadaş ? Sanki play- off değil de kümede kalmaya oynayan bir takımgörüntüsü vardı.

Sonuçta, daha istekli, daha mücadeleci olan Sakaryaspor, ilk maçtaki 1-0' lık avantajını da iyi kullanarak;

Samsunsor' u hedefin dışına itti. Bu Sakaryaspor' u alkışlamak gerekir. Adamlar, nasılsa ilk maçı aldık, maçı, oyunu fazla riske atmayalım mantık ve düşüncesi taşımadan dişe-diş mücadele ettiler.

Hatta kalecimiz Furkan olmasaydı kalemizdeki ataklarda gol ve goller de görebilirdik.

Oyuna giren diğer futbolcular da takıma pek fazla katkıda bulunamadı dersek yalan da olmaz. Kısacası Play-Off' tan da, ligden de olduk.yazık değil mi bu vefalı taraftarlara.19 Mayıs Stadı' na gömülen umutlların hesabını kimler verecek ?

Bu oyuncularla bu işin olmayacağı belli.

Artık yepyeni bir ekip, yepyeni bir ruh ile seneye bu başarısızlığı telafi etmeliyiz. Zaten en çok da; değerliBaşkan sn. İsmail Uyanık ile şirket Ceo' su Yüksel Yıldırım beye üzüldük.

Onca , trilyonluk borçları ödedi sn.Yıldırım, daha ne yapsı n ?

Primler, transfer paraları eksiksiz ödendi, Yeme, içme ve otobüsleri devredeydi. Peki bu futbolcular ne

yaptılar ? Çok mu başarıı oldular? Ligi bile 3. bitirdik ama asıl önemli olan; Play-Off engeliydi ki maalesef iki maç sonunda gülen ekip Sakaryaspor oldu.

Biz de " Hüzün Şampiyonu " olduk ! Yazık oldu bunca emeklere, yazık oldu bunca umutlara. Hepimize geçmiş olsun diyeceğim de; bu acı, bu yara, öyle kolay kolay geçeceğe benzemiyor.

Artık bu saatten sonra oturup ağlamak yerine; seneye nasıl başarılı bir takım olabilirizin hesap ve çalışması yapılmalı.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE