Seçimlerde Cemaate Yakışan

Her seçimde cemaatle ilgili bir karalama kampanyası yürütülüyor.

Yok cemaat CHP’ye oy verdi, hiç yakışırmı?

Yok cemaat, HDP’yi destekliyor, bu bir ihanet değil mi?

Yazık değil mi bu milletinyaptığı yardımlara?

Biz cemaatin mensuplarını çok seviyoruz. Bu ülkeye inkar edilmesi mümkün olmayan hizmetler yaptığınada inanıyoruz. Yaptığı hizmet ağıyla, İslam ülkeleri arasında bir gönül işbirliği tesis edecek potansiyele sahip olduğunu da biliyoruz.

Durum böyle olunca…

Cemaat, seçimler boyunca yaptığı her harekete, verdiği her demece dikkat etmek zorundadır. İmajını bozacak, Türk milletini kendisinden soğutacak hiçbir işaret ve yönlendirmeye teşebbüs etmemelidir.

Türk milleti, Cemaatin AK Partiye canla- başla çalışmasını, oy vermesini yadırgamamıştı…

Her ne olupta, Cemaatle – AK Parti birbirinden kopmuş, hatta birbirine düşman hale gelmişse (bu uuzn bir yazı konusudur.) bu da üzülecek bir durumdur.

Bu şartlarda tabiki Cemaatin, istediği öbir partiye oy vermesi en tabii hakkıdır.

Ancak; Pragmatist bir felsefeyle, Orda CHP’ye, burda MHP’ye, şurda HDP’ye gibi bir uygulama İslami bir inanca sahip olan bir topluluğa uygun düşermi? Bu tarz Cemaati çok derinden yaralıyor. Bizi de üzüyor.

Türk milleti, Cemaatin, inanç ve ideallerine uygun bir ölçü ile hareket etmesini arzuluyor.

Kim, senin inanç ve ideallerine uygun düşüyor, onlarla örtüşüyorsa, seçimlerde de ona destek vermen gerekir diye düşünüyor.

ABD’nin 17-25 aralıkta hükümete karşı yaptığı operasyonu, Cemaate mal etmeye çalışması, Hükümetin de bu algının oluşmasına yardımcı olması toplumun şuurlu kesimlerini çok üzmüş, Cemaate de büyük bir zarar vermiştir.

Şimdi bu seçimlerde, Cemaate karşı yeni bir tuzak hazırlanıyor.

Cemaatten bilinen bazı sivri kişilerin Güneydoğuda HDP’ye destek veriyoruz gibi bir hava oluşturması, ABD ve AK Partinin Cemaate karşı düşündüğü en büyük saldırı ve karalamanın habercisi gibi geliyor bana.

Eğer böyle bir durum söz konusu olursa, bu konu, Cemmat için büyük bir darbe olur. Cemaat bir daha Türk Milletinin yüzüne bakacak durumu kendinde bulamaz.

Tabandaki Cemaat mensuplarına düşen görev, böyle bir girişime tepki göstermek olmalıdır.

Seçimlerde ise inanç ve ideallerine en uygun bir partiye Türk Milletinin de yadırgamayacağı bir partiye oy vermeleri yakışır olur.

Cemaat bunu yapar, hayat felsefelerini muhalefet olarak belirleyip kurgulamış olan partilerle fırsatları heba etmezse, aynı zamanda geleceğin ALTERNATİF partisinin de oluşmasına katkı sağlamış olurlar.

Böylece AK Parti zulmünden de kurtulmuş olurlar. Millet nazarında da mahçubiyet yaşamazlar.

İşte bu alternatif SP + BBP ittifakıdır.

Gün , bu gündür.

YORUM EKLE