Şehrin İçerisindeki Çirkin Görüntüyü Yok Edebilmek için…

Yozgat konutta gelişiyor, büyüyor gözüküyor ancak plansız ve programsız büyüyor. Her önüne gelen acayip bir değişiklik yapıp şehrin planını bozuyor.  Bozulan bu görüntüyü yok edebilmek aylarımızı yıllarımızı alıyor. Modern bir şehir kuramadık; böyle giderse kuramayacak gibiyiz. Yeni bir Yozgat modeline ihtiyacımız var. Ayrıca geniş bir çevre yolu projesine de ihtiyacımız var.

Malumunuz Lise Caddesi, Saat Kulesi ve Çapanoğlu Büyükcamii çevresini her gelen yıkıp yeniden yapıyor; ne hikmetse hiç bir yapılan çalışmada aslına uygun olmuyor. Şu ana kadar yapılan çalışmaların hiç biri bizi memnun ve mutlu etmiş değil!

Lise Caddesinde halen trafik sıkıntılı, kaldırımlar tehlikeli ve park sorunu ayyukta. Saat Kulesi Trafiği başlı başına bir sorun. Çapanoğlu Büyükcamili çevre düzenlemesi yine sıkıntılı. Tarihi camii boğan bir karmaşa görünüyor. Tuvalet ve lavabo sıkıntısı devam ediyor ve yeni düzenlemede tarihi camiye yakışmayacak gibi !

Hepinizin malumu Abide İşhanı, Kardeşler İşhanı ve Tol Çarşı ucube mekan olma özelliğini korumaya devam ediyor. Buraları atıl ve virane haline getirdik. Bunları da yapan Yozgat’ın yöneticileriydi ; halen de ilin kaderiyle oynamaya devam ediyorlar?…!…

Hal çevresi, un pazarı çevresi hatta Sarraflar caddesi dahi modern bir görünüm kazanmış değil. Yeni yapılan hal binası şimdiden atıl hale gelmiş durumda; içeri taşınan esnaflara sorun: bir dokun bin ah işit konumundalar!.. İnsanın sorası geliyor bunların planını yapanlar hiç mi şehircilikten anlamıyorlardı?… Bu düzensizliği yapanların hiç mi vebali sorumluluğu yok?.. Sadece koltuğa makama talip olmak ve göreve gelmek yetiyor mu dersiniz? Bence yetmiyor, görev, sorumluluk ve vebali var!.. Bilmeseler de talip oldukları görev : “Ateşten bir gömlek!”

Kimseyi muhatap almış değiliz bizim derdimiz insanımız, şehrimiz ve vatanımızdır. Nasıl olsa herkes hesabını Yüce Allah’a ilahi adalette verecek !.. Siyaset ve idarecilik bu olmasa gerekir ? Biz ülkemizi vatanımızı ve insanımızı seviyoruz onun için ülkenin ve insanlarımızın derdiyle dertleniyoruz! Başka bir hesabımız- amacımız yok!…

Konuyu benden daha iyi biliyorsunuz: Mesele ehliyet, liyakat ve ufuk- kapasite meselesi!. Hizmetin siyaseti olmaz! Hizmet kutsaldır ve onurludur. Halka hizmet Hakka hizmetse halkın ve Hakkın rızasını kazanmak da onurlu bir davranış olacaktır. Yoksa lafla peynir gemisi yürümüyor arkadaş!

Sözün özü şu: ufku açık, ehliyet ve liyakat sahibi insanlarla bu şehrin önü açılacak ve kalkınacaktır. Modern kalkınmış bir Yozgat için herkese görev düşüyor! Komşu şehirler gelişip büyüyor ve kalkınıyor; Yozgat ise küçülüyor ve bir köy görünümünde kalmaya devam ediyor !.. Temennimiz şu: ölmeden: modern, kalkınmış bir “Büyükşehir Yozgat” görmeyi Rabbim bizlere de nasip eder inşallah !

YORUM EKLE