SEVGİYİ BİZ ÖLDÜRDÜK !

Sevgi; adı bile yetiyor herşeyi anlatmaya ! Sevgi; yüce Allah' ın bizlere bahşetiği bir gönül ve insanlık hediyesidir.

Sevgi; tüm insanları, bir araya getiren, kaynaştıran en güzel ve etkili bir özelliktir. Bu güzel özelliği; hakkıyla yaşatabilmek ise zamanımzda oldukça zor görülüyor.

Zira; dünya; bugün hâla silahların gölgesinde, hergün ölüm korkusuyla, dünyada yaşanan katliamlar, savaşlar ve özellikle de küçük çocukların yaşama hak veözgürlüklerini ihlal eden bir hüviyete bürünmüştür.

Sevgidir insanı insan yapan meziyet. Sevgidir şairi, sanatçıyı ilham perileriyle buluşturan ancak ne var ki, dünyanın gidişatı ve yaşanan olumsuzluklarını kucaklamış, aç gözlü canavarların; insalığı nasıl tehdit ettiği de âşikardır.

Yeşil alanların taş, beton bir yapıya dönüştüğü, menfaat ve fursatçıların; ağızlarının vahşice sulandığı bir dünyadan, hayattan ve insanlardan ne kadar sevgi bekleyebiliiz ki ?

İnsanların; bir kaşık menfaat, üç- beş kuruşluk şahsî ihtirasları, günümüzde bitmek bilmiyor. Sevgi; öyle pazarda satılan bir ürün de değildir. Bir kalbin nakış nakış, oya gibi işlenmiş şeklidir sevgi.

Saygısız sevgden ise olsa olsa ancak boş umutlar orkestrası olur ! Böyle bir orkesrada ise herkes kendini üst düzey bir fert, bir şahsiyet sanır.Oysa; bu gibi kimseler; bu arenada bırakın sanatçı olmayı; bir insan, bir figüran bile olamaz !

Sevgi, insanı insana; insanca yaklaştıran, yakınlaştıran güzel bir kavramdır ancak dediğim gibi; sevgiyi gerçek manada hak edenlerindir sevgi. Saygıyla bütünleşebilen gönüllerin, mert yüreklerin gurur kaynağıdır sevgi.

Sevgisiz bir dünya; sevgisiz bir rüya ve hülya; kimsenin işine yaramaz. İnançsız, sadece maddeyle robot gibi kurulmuş ve hedeflediği yola, şahsî ihtiraslarıyla varmaya çalışanların; başarısız olacakları ise gün gibi âşikârdır.

İşte bu duygu ve düşüncelerle bir bayrama daha kavuşacak olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

Kurbanlarımızı da sevgi, saygı ve HAK' ın rızasna uygun keselim ve paylamayı adilce yapalım ki; bu tavırlar bizlere yakışsın.

Sevgisiz, saygsız kalmayın hiç. Sevgilerimle, saygılarımla.

Oktay ZERRİN

YORUM EKLE