AKCAGÖZ: “BEKÇİLİK SINAVINDA ŞAİBE VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, İlkadım Kaymakamlığı bünyesinde düzenlenen Bekçilik sınavı ile ilgili konuştu.

AKCAGÖZ: “BEKÇİLİK SINAVINDA ŞAİBE VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, İlkadım Kaymakamlığı bünyesinde düzenlenen Bekçilik sınavı ile ilgili konuştu. Kendilerine bu konuda sayısız şikayet geldiğini dile getiren Akcagöz, “ Gençler, çare olarak nerede bir sınav ilanı görürlerse adeta yarış halinde başvuruyorlar. Ancak, sınavda soruların hatalı olduğuna dair iddialar var ve gençlere bu konuda herhangi bir açıklama da yapılmış değil. Sınav, 24.12.2017 tarihinde yapıldı ve aradan 1 ay geçmesine rağmen bu konuda bir açıklama yapılmış değil. Bu şaibe nasıl ortadan kalkacak? 13 sorunun hatalı çıktığı söyleniyor. Hatalı sorular üzerinden yapılan değerlendirmeyle atama ve görevlendirme yapılamaz. İşin çivisi, hiç bu denli çıkmamıştı Bu nedenle, İlkadım Kaymakamlığı ve Samsun Valiliği bu konuda derhal bir açıklama yapmalıdır. Aksi halde, sınava giren yüzlerce gencin emeği hiçe sayılamaz. Bekçilik sınavında şaibe var.” dedi.
 24.12.2017 tarihli sınavla ilgili başka iddiaların da olduğunu vurgulayan Tufan Akcagöz, “Sınavda 3’er dakika arayla duraklama yaşanıyor ve toplamda 21 dakika sınav duruyor. Soru kitapçıkları, kapalı olması gerektiği halde, açık bir şekilde gözetmenlere teslim ediliyor ve öğrencilerden önce de bu soruların görülebilme ihtimali doğuyor. Bu usulsüzlüklerin denetlenmesi ve mutlaka masaya yatırılması gerekir. Aksi halde, kimsenin kimseye güveni kalmaz. Yandaş seçmek için sınav yapılıyorsa, sınava da gerek yok.” diye konuştu.
   Yaşanan sürecin, 70’li yıllarda yapılan mülakat hikayelerindekilerini aratmadığını dile getiren Akcagöz, “70’li yıllarda – ki karanlık dönemler olarak tarihe geçmiştir- kimlerin nasıl öğretmen olduğunu, nasıl mülakatlar yapıldığını ve insanların siyasi tercihlerine göre kurumlara yerleştirildiğine dair hikayeleri oldukça çok duyduk. Aradan kırk sene geçti, görüyoruz ki değişen bir şey yok. Bu gerçekler karşısında sessiz kalırsak, çürümeye maruz kalan sisteme bir tekme de biz atmışız demektir. O halde, sessiz kalmayın, kalmayalım ve aksayan bir şey varsa mutlaka tamir edilsin. Bakın, yıllarca FETÖ soruları çalmış millete vermiş. Bu topraklarda onlarca yıldır emek hırsızlığı yapılmış ve devlet bunu, 15 temmuz gecesi anlayabildiyse, tam bu noktada büyük bir sıkıntı var demektir. Bundan sonra belki de en hassas olunması gereken konu, liyakattir. Devlet kurumlarına yandaşlar yerine, layık olan, işi bilen getirilmelidir.” diye sözlerini tamamladı.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER