AKCAGÖZ: “SAMSUN’DA BELEDİYECİLİK İFLAS ETMİŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı’nın, ‘Samsun’da tek bir kapalı pazar yeri bulunmadığı ve belediyelerin oy kaygısı yüzünden açıkta hijyenik olmayan ortamlarda vatandaşlara satılan hayvansal ürünlerin satışına göz yumduğu’ yönündeki açıklamalarına değindi. Muhammet Yazıcı’nın açıklamalarının, adeta bir ihbar niteliğinde olduğunu söyleyen Akcagöz, “Samsun’da yaşayan herkes, bir şeylerden rahatsız ve şikayetçi.

AKCAGÖZ: “SAMSUN’DA BELEDİYECİLİK İFLAS ETMİŞ”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı’nın, ‘Samsun’da tek bir kapalı pazar yeri bulunmadığı ve belediyelerin oy kaygısı yüzünden açıkta hijyenik olmayan ortamlarda vatandaşlara satılan hayvansal ürünlerin satışına göz yumduğu’ yönündeki açıklamalarına değindi. Muhammet Yazıcı’nın açıklamalarının, adeta bir ihbar niteliğinde olduğunu söyleyen Akcagöz, “Samsun’da yaşayan herkes, bir şeylerden rahatsız ve şikayetçi. Samsun Pazarcılar Odası, derdini sıkıntısını anlatacak yer bulamıyor ve pazarcı esnafının sıkıntıları çözülemiyorsa, o kentte belediyecilik bitmiş demektir. Pazarcı esnafının istediği, atla deve değil. Derli toplu bir pazar yeri olsun ve kayıt dışılık ortadan kalksın. İstedikleri bu. Belediyelerin denetleme yetkisi var ama ortada denetleyen filan yok. Dolayısıyla, Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Muhammet Yazıcı’nın haklı şikayetlerinin kulak ardı edilmemesi gerekir. Kayıt dışı çalışanların denetlenmesi de insan sağlığı açısından oldukça önemlidir.” dedi. 
  Pazar yerlerinin hijyen açısından da denetlenmeye muhtaç bir halde olduğuna vurgu yapan CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, “Pazarcılar Odası gereken uyarıyı yapıyor. Bundan sonra top, yetkililerde. Belediyeler, bu iddialara çıkıp bir cevap versinler. Her zaman, önemli olan insan sağlığı demez miyiz? O halde, bu duruma sessiz kalamayız. Bilhassa yaz aylarında açıkta süt, tereyağ gibi çabuk bozulabilecek ürünler satılıyor ama bunların bir denetlemesini yapan yok. Şayet belediyeler denetleme yapmaktan çekiniyorsa, bu yetki gayet tabi odalara verilebilir. Belki bu haliyle daha düzenli bir görünüme sahip oluruz. Hem, insan sağlığı da tehlikeye atılmamış olur. Sokaklarda, iç içe ve her türlü sağlık şartından uzak oluşturulan ve adeta her türlü sıhhi tehlikeye davetiye çıkaran Pazar yerlerinin kontrol altına alınması gerekir. Bu nedenle, Samsun Pazarcılar Odası Başkanı Yazıcı’nın sözlerini duydular mı bilmem ama Belediye Başkanlarına söylüyorum; insan sağlığı oy kaygısından önemlidir.” diye konuştu.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER