Bafra’da AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Samsun’un Bafra ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Kurulu ekim ayı toplantısı Bafra Öğretmenevinde düzenlendi.

Bafra’da AK Parti İlçe Danışma Kurulu  Toplantısı Yapıldı

 Samsun’un Bafra ilçesinde AK Parti İlçe Danışma Kurulu ekim ayı toplantısı Bafra Öğretmenevinde düzenlendi.

AK Parti Bafra İlçe Danışma Kurulu ekim ayı toplantısına AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Öztürk, AK Parti Gençlik Kolları İlçe Başkanı Adnan Günal, Belediye Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Delegeler katıldı.

Danışma Kurulu Toplantısı 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımızın sinevizyon gösteriminin ardından başladı. AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven yaptığı konuşmada; “15 Temmuz önemli bir tarihtir. Meydanımızın ismi bundan sonra ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’ bu tarih çok önemli bir tarihtir, bu tarih Türkiye’nin miladıdır’’ ifadelerini kullandı.

 Konuşmasına ‘Devlet olmasa yaşamamızın hiçbir anlamı olmaz’ sözleriyle başlayan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin; “Devlet olmasa ne dinimiz olur, nede insanlığımızı yaşayabiliriz. O bakımdan darbecilere Cenab-ı Hak fırsat vermedi. Bu girişimin ana temeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına son vermekti. 77-78’li yıllarında başlayan Afganistan, sırasıyla Irak ve sonrasında da Suriye gibi bir kardeş kavgasına Türkiye’yi dâhil etmek ve iç savaşa sokmanın çabası içeresindelerdi’’ şeklinde konuştu.

 AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel de yaptığı konuşmada; “Türk Milleti; Dünya’da ilk defa darbeye, darbe yapan bir millet olarak tarihe geçti. Birkaç hafta önce Brezilya’da darbe girişimi oldu, Brezilya halkı Türk bayraklarıyla sokaklara çıktı. Nasıl ki; Cumhuriyet’in kuruluşunda, nasıl herkes Türkiye’yi örnek aldıysa, istiklal ve özgürlük mücadelesine başladıysa, şimdi bu olayda da aynı o zamandaki gibi Türk milletini örnek alarak darbelere karşı insanlar direnmeye başladı. Bizim davamız bin 400 yıldır devam eden bir medeniyetin devam etme davasıdır diyen Göksel sözlerine şu şekilde son verdi, ‘bu davanın yüz sene önce medeniyeti yok etti. ‘Bu davayı bitirdik’ diye Avrupa sevindi. Şimdi Lozan konuşulmaya başlandı. Farkındaysanız yüz sene önce biz bu davayı bitirdik, bu medeniyeti bitirdik dediler. Biz altı yüz yıl medeniyet dağıtmış dedelerinin torunlarıyız. Biz Dünya’ya adalet dağıtmış dedelerinin torunlarıyız. Osmanlının Adaleti hala Dünya’da konuşuluyor’’ ifadelerini kullandı.

 Yapılan konuşmaların ardından ilçe danışma toplantısı gündemine basına kapalı olarak devam edildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 19:02

Muhammet SÖYLEMEZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER