FABRİKA AÇIN DA MİLLET SEVİNSİN

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP İl kongresinde yapmış olduğu konuşmayı değerlendirdi.

FABRİKA AÇIN DA MİLLET SEVİNSİN

 Samsun’a ikinci üniversite müjdesinin, Samsun’un temel sorunlarını ortadan kaldırmayacağını söyleyen Tufan Akcagöz, “Üniversite açıyorsunuz, öğretim görevliniz yok. Akademik dünyayı perişan ettiniz. Bilim sahasında yandaş olur mu? İşte AKP döneminde oluyor. Adları akademisyen ama bir bakıyorsunuz, sarık ve cübbeyle gezen Rektörler var. Bilim yapılan kurumların düştüğü durumlar, içler acısıdır. Sayın Erdoğan, Samsun’a ikinci Üniversite müjdesi verdi. Sanırsınız fabrika açıyorlar. Fabrika açın da millet sevinsin. İki üç bölüm kur, bir iki öğretim üyesi doldur, Üniversite’yi kur. Üniversite kurmak, inanın turşu kurmaktan kolay. Böyle mi olmalı? Samsun’un, köklü bir Üniversitesi zaten var. Onu da paçasından çekenler çok, herkesin malumudur. Üniversite mezunu gençlerimiz var. Binlercesi ortalıkta, işsiz güçsüz. Bazı bölümlerin iş sahasında karşılığı bile yok. Üniversiteleri, bu bölümlerle doldursan ne olur? Yazık, günah. Keşke Üniversitelerimiz, bilimsellikten yana olsalar. Keşke özgürce bilim yapabilseler. Elleri kolları bağlı, görüyorum. O nedenle, bu vaadler de boş.” dedi. 
         Eldeki veriler ışığında Samsun ekonomisinin borca batık durumda olduğunu belirten Tufan Akcagöz, “Samsun, iyi yönetilmiyor. Büyükşehir Belediyesi, sınıfta kalmıştır. Atakum ve İlkadım Belediyeleri, şaibeli işlemlerin merkezi haline gelmiştir. Tayyip Erdoğan, bunları görmüyor mu? Samsun’la ilgili yeterince bilgilendirildiğini düşünmüyorum. Bilgilendirilse böyle olmazdı. Samsun, FETÖ’nün cirit attığı bir kent olmuş ama Samsun’u idare edenlerin bunda hiç günahı yok öyle mi? Tayyip Erdoğan, ya bunları hiç bilmiyor, ya da yanlış yönlendiriliyor. Bunun başka açıklaması yok. Adı, Mahkeme tutanaklarında, gizli tanık beyanlarında geçenler var. Henüz onlara dokunan yok. Birileri tarafından korunuyorlar mı? FETÖ palazlanırken ona destek veren, bu yükselişe sessiz kalan idareciler, buhar olup uçmuş değiller. Samsun’da yaşanan bir takım gerçeklerin, Tayyip Erdoğan’a aktarılmadığını, ya da yanlış aktarıldığını düşünüyorum. İki ihtimal de kötü.” diye konuştu. 

CHP SAMSUN BASIN BÜROSU 

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER