Sizleri Yardım Seferberliğine Davet Ediyoruz !

Yazar Portal

Anasayfa  Yazarlar  Ahmet SARGIN

Sizleri Yardım Seferberliğine Davet Ediyoruz !

Ahmet SARGIN Yazar Ahmet SARGIN

 16 Şubat 2023

Ahmet SARGIN

 0

400

Paylaşma

5k

Görüntülenme

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bunun adı: “Yardımlaşma ve kardeşlik seferberliğidir”: Ülkemiz bir deprem felaketi ile sarsıldı. Yediden yetmişe hepimizi üzen ve hüzne boğan bu depremin acısı yıllarımızı alacak gibi. Acı büyük, imtihan çetin sabır zahmetli! Nedenini Rabbimizin bildiği bir yer hadisesi ile karşı karşıya kaldık. Sabredip ibret almak ve hep birlikte yaraları sarmak mecburiyetindeyiz. Çünkü biz onurlu ve şerefli bir milletin evlatlarıyız, hepsinden önemlisi de kardeşiz.

Gereksiz ve lüzumsuz tartışma ve yorumları bir kenara bırakarak kardeşlerimizin yarasını sarmak için seferber olmak insani görevimizdir. Şöyle oldu böyle oldu, şu yapılsaydı, şunlar yapılmasaydıyı devlete bırakarak el ve gönül seferberliğine devam etmek durumundayız. Elbette devlet soruşturmasını yapacak ihmali- kusuru ve ihaneti olanları belirleyecek ve bunun hesabını da soracaktır.

Malumunuz olduğu gibi en büyük kusur binaların yapılış tarzıyla ilgilidir. Yerin doğru seçilmesi, malzemenin kaliteli olması ve binaların depreme dayanıklı olarak inşa edilmesi gerekiyordu. Özellikle deprem tehlikesi olan bölgelerimizde… Bunun tespitini ve soruşturmasını yetkili birim ve kuruluşlar yapacak suçlu ve ihmali olanları da tespit edip cezasını verecektir. Bu konuda da devletimize güvenelim ve gerekirse yardımcı olalım.

Ancak bize düşen görev ayrı. Birincisi depremzedelere kucak açmak. Mümkünse geçici bir süre için evlerimizde misafir edebilmek. Bu mümkün değilse misafir oldukları yerlerde ziyaret edip ihtiyaçlarına yardımcı olmak. Gücümüz yetiyorsa onlar için barınma yerleri oluşturmak.

Devlet kardeşlerimize yeni yuvalarını kurma sözü veriyor; inşallah da en kısa süre içinde evleri yapılır yeni yuvalarına kavuşurlar. İşte bu yeni yuvalarına kavuşuncaya kadar onlara göz kulak olmak da bizim görevimizdir. Aynen Peygamberimizin hicretinde gerçekleşen Ensar muhacir kucaklaşması gibi… Biz de O Peygsmberin ümmeti ve depremzedelerin de kardeşleriyiz. Onlar Muhacir biz de Ensarız Allah’ın izniyle….

Deprem bölgesine gıda, giyecek ve acil yardım konusunda seferber olduk. Emeği geçen herkesten Allah Razı olsun! Özellikle bölgeye gidip bizzat alın teri dökerek enkaz altından vatandaşlarımızı çıkaran o kahramanları kutluyor alınlarından öpüyoruz. Çabaları emekleri takdire şayandır. Televizyonlardan izledik gördük insan üstü bir gayretleri oldu; hepsinden Allah Razı olsun!..

Şimdi üçüncü devreye geçtik. Bu kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturmak. Bunun içinde yeni yerleşim yerleri hazırlanacak yeni konutlar yapılacak ve depreme dayanıklı binalara taşınacak bu kardeşlerimiz. Vefat edenlerimiz var Allah Rahmet eylesin ve mekanları cennet olsun, bu nedenle bir yanımız eksik ve yaralı. Ancak hayat devam ediyor onların yakınları şimdi önce Allah’a sonra bizlere emanet.

Yardımlar depremin olduğu günden itibaren başladı. Türk Milletinin bu fedakarlığı şükür takdire şayandır! Allah cümlenizden Razı olsun!.. Geçici barınma yerlerinin yapımı ve hazırlığı devam ediyor amma asıl konu sürekli kalacakları mekanların bir an önce yapılmasıdır. Bu konuda da adımlar atılıyor; öncü olan, söz veren kardeşlerimiz var Allah onlara kat kat çok versin…

Diyeceğimiz odur ki: şu andan itibaren aynı ve nakit yardımlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Devletin çağrısı bu yardımların AFAT üzerinden yapılmasından yanadır. Yani yardımları tek elden ve düzenli olarak bir noktada birleştirmek. Allah’a şükür herkes seferber oldu, ancak ne olur bölük pörçük toplama yerine devletimize güvenelim bu yardımları AFAT bünyesinde birleştirelim ve güç birliği yapalım ki devlet baba da bunların konutlarını bir an önce yapıp teslim etsin. Bunu biz başaracağız, bu bizim için bir görev hem de şerefli ve onurlu bir görev…

Aykırı sesler var, işi siyasete dökenler var, yalan dolan uyduranlar var bunlara kulaklarınızı tıkayın ve elinizin tersi ile itin: “Hadi oradan bölücü fitneciler” deyip def edin! Hep birlikte aynı ve nakit bağış da yoğunlaşalım ve bu kardeşlerimizin yeni yuvalarına kavuşmalarını sağlayalım inşallah! Az olan azdan çok olan çoktan fedakarlık yapacaktır buna inanıyoruz. Allah hepinizin birini bin etsin! Sizleri şu mübarek günlerde :”Yardım Seferberliğine Davet Ediyoruz!” Rabbim hayırlarınızı kabul buyursun ve mübarek eylesin !

YORUM EKLE