banner221

BAFRALI TAEKWONDOCULARA FİZİKİ YETERLİLİK TESTİ

Tekvando teknik direktörü Halil Öziş ve Araştırma Görevlisi Duygu Sevinç Bafra’da ki Taekwondo sporcularının fiziki yeterliliklerini ölçen bir dizi testler gerçekleştirdi.

Bafra Gençlik Merkezinde düzenlenen programda konuşan Halil Öziş konuşmasında “Bugün burada Gazi Üniversitesinin Taekwondocuların fiziksel test ve ölçümlerini ile ilgli bir çalışma yaptık. Çalışmamıza 189 sporcu katıldı. Sağ olsun hakan Emirzeoğlu hocamız ortamı ayarladı. Biz de bu olanağı buradaki sporcularımıza sağladık. Bu testle Taekwondo sporcusunun verilerini ortaya koyar ve doğru insana doğru yatırımı yapmak için olanak sağlayan bilimsel bir çalışmadır. Çalışmalarımızı biz kendi lisans tezimize ve doktorumuza dolduracağız. Aynı zamanda Bafra’da bulunan sporcularımıza da bedava test yapmış olduk. Biz bu testi buradaki hocalarımıza atacağız. Onlarda güç ve kuvvetlerini ölçüp göndereceğiz. İnanıyorum ki buradan milli akıma eki edecek sporcular ortaya çıkacak. Normalde bu test çok pahalı. Hem ülkemizin sporuna hem de Bafra’mızın sporuna katkı sağlayacağız. Biz başta velilerimize hocalarımıza ve Gençlik Hizmetleri çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Duygu Sevinç ise “Buradan şampiyonların çıkmasına vesile olacağız. 186 sporcumuzdan en az 7,8 tanesi ileride daha iyi bir sporcu olabileceğini burada gözlemliyoruz. Ülkemizin sporuna katkıda bulunmak istiyoruz.

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2020, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER