ULUSLARARASI YAKIN KORUMA PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ

INTERNATIONAL ACADEMY OF SECURITY PROTECTION ULUSLARARASI YAKIN KORUMA AKADEMİSİ YAKIN KORUMA SERTİFİKA PROGRAMI VİP YAKIN KORUMA

ULUSLARARASI YAKIN KORUMA PROGRAMI HAKKINDA BİLGİ

Milli Antrenör ve ULUSLARARASI YAKIN KORUMA AKADEMİSİ YAKIN KORUMA  Eğitmeni Bilal Çelebi konu hakkında geniş çaplı bilgi verdi. " 29,30,Haziran, 2019 Yakın Koruma; Silahlı Yada Silahsız Doğrudan Saldırı Tehlikesine Karşı Önemli Kişi Yada Kurumları Koruma İşidir.

Yanınızdaki Eşiniz, Çocuğunuz, Ağabeyiniz, Anneniz, Babanız Olabilir. Kendinizi Ve Yanınızdakini Korumanın İnceliklerini Bilmek Zorundasınız.

Çıplak Elle,Sopa,Bıçak Hatta Ateşli Silahla Yapılması Muhtemel Saldırılara Karşı Geliştirilmiş Yöntemleri Öğrenmeli Gerektiği Durumlarda Soğukkanlı Bir Şekilde Uygulamalısınız. Yakın Koruma Eğitimi (Vip Koruma Eğitimi) Üç Temel Unsura Dayanır; Kendini Koruma Yanındakini Koruma Üçüncüyü Koruma Kendini Koruyamayan Yanındakini Ve Üçüncüyü Koruyamaz.

3. Korumak Profesyonellerin İş Alanına Girer. Profesyoneller Yani Kendilerini, Bir Başkasını Veya Korunması Gereken Stratejik Tesis, Alan, Şahıs Gibi Başlıklarda Eğitirler. Özel Eğitimler Alarak Kendilerini Yetiştirir Ve Sürekli Geliştirirler. Yaptıkları İş Bedeni Ve Zihni Hazırlık Yanı Sıra Yeterlilik Gerektirir.

Sinir Sistemleri Çelik Gibi Olmalıdır. Otokontrol Becerisi Soğukkanlı Ve Cesur Olmak Kötü Alışkanlıklardan Uzak Kalmak Ve Düzenli Bir Hayat Şarttır. Bunlar Emsal Niteliğinde Başlıklar Olmakla Birlikte Nitelikler Bununla Sınırlı Değildir. Çok Kereler Çok Yerde Söz Ettiğim Üzre. Koruma Yaygın Biçimde Bodyguard Yada Fedai Değildir.

Fedai Biri İçin Ölür Ancak Koruma Sonuna Kadar Yanında Kalan Demektir Ve De Öyle Yapar. Profesyonel Korumanın İşi Kalıp Çatışmak Gerekirse Ölmek Değildir. Öncelikle Olay Çıkmasını Önlemek Bu Nedenle Her Olasılığı Kısa Zamanda Düşünmek Bunlar İçin Olasılık Aşamasında Gerçek Önleyici Tedbirler Almaktır Olay Çıkması Halinde İse Yaptığı Hazırlığa Göre Koruduğu Şahsı Hızla Olay Yerinden Uzaklaştırmaktır. Kamuoyu Uzun Süre Alay Konusu Etmesine Rağmen Gürcistan Cumhurbaşkanını Rus Hava Saldırısından Koruyan Ekip Oldukça Profesyonel İş Çıkarmıştır. Doğrusunu Yapmışlardır.

Aynı Şey İtalya Başbakanını Koruyan Ekip İçin Söylenemez. Yemen Devlet Başkanı Saleh Bilgisi Ve Eğitimi Olmadığı Açıkça Belli Bir Ekip Tarafından Sözde Korunurken Ölümle Burun Buruna Gelmiş Uzun Tedavi Sürecinin Ardından Hayata Dönmüştür. Saldırıda 5 Koruma Görevlisi İse Hayatını Kaybetmiştir.

Bu Olayların Her Biri Çok Yönlü Olarak Etüd Edilebilir. Değerlendirme Yapmak Ders Çıkarmak Gerekir Ki Güvenliğin Özü Kavranmış Olsun. Güvende Olma Duygusu Hissettirmek Uzun Bir Sürecin Eseridir. Koruma Ekibi Yada Bireyi Aldığı Eğitimi Geliştirmediği Tekrarlamadığı Güncelleme Yapmadığı Sürece Geride Kalır. O Zaman Güvenlik Yasak Savma Mantığıyla Yapılmış Olur. Show Niteliği Taşır İçi Boştur. Tatbikatlar Duruma Dayalı Eğitimler Gerçek Durum Senaryoları Oynanmadıkça Sağlıklı Bir İşlevi Olmaz. Efektif Olmaktan Çıkar Yüzeysel Olur. Sembolik Anlam Taşır O Kadar. Caydırıcı Etkisi Görselden İleri Gitmez.

3. Yü Koruma Alt Branşlara Ayrılmıştır. Her Koruma Görevlisi Yada Özel Güvenlik Personeli, Bedensel Zekası Doğrultusunda Kendine Bir Alt Branş Seçebilir. Bunlar Kabaca, -Yakın Koruma -Araçla Koruma -Konut Güvenliği -Stratejik Tesis Güvenliği -Kabin Gizli Güvenliği -Gemi Koruma -Deniz Taşıtlarında Koruma Çok Fazlaca Ayrıntılarına Girmeden Söz Etmek Gerekirse, Yakın Koruma ; Korumalar İki Başlıkta Toplanır. Resmi Koruma,Özel Koruma. Resmi Koruma Devlet Adamlarına Yapılan Korumadır.

Devlete Ait Tüm İmkanlar Seferber Edilir.Koruma Sayısında Sınır Yoktur.Gerektiği Kadar Koruma Ve Koruma Çemberi Sakınılmadan Oluşturulabilir.Ekipman Ve Teçhizatta Tasarrufa Gerek Görülmez. Özel Koruma Yada Diğer Adıyla Ticari Koruma İhtiyaç Sahibiyle Hizmeti Verenin Buluşmasıdır.

Bazı Kısıtlılıkları Olabilir. Koruma Sayısı Veya Çemberi Söz Konusu Hizmete Ayrılan Bütçeyle Sınırlıdır. Bu Durum Her Bir Korumanın Veya Sadece Tek Bir Korumanın İşin Tüm Gereklerini Üstlenmesi Ve Her An En Üst Noktada Performans Sergileyebilecek Hazırlıkta Olması Anlamına Gelir. Yakın Koruma Koruduğu Şahsın Tek Koruması İse Korunan Şahsın Neresinde Duracağı, Birinci Eli İle İlgili Enstrüman Taşıyorsa Pozisyonunun Ne Olacağı Önemlidir. Yürürken, Toplulukla Temas Halinde, Otururken Saldırı Olması Halinde Korunan Şahısın Bedeniyle İlgili Tasarruflarını Bilmeli Ona Göre Davranmalıdır. Gidilecek Bir Yer Yada Planlanmış Bir Gezi İçin Güzergah Seçimi Ön Bilgi Gidilecek Yerde İkame Pozisyonu Ve Bunların Öneminden Şimdilik Bahsetmek Gerekmez. Bu Öylesine Yaptık Oluyor Denilecek Bir Faaliyet Değildir.

Koruma Bir Ekiple Yapılıyorsa 1 Numara Ve Diğerlerinin Pozisyonları Gözlem Açıları Ve Öncelikleri Yine Bir Numaranın Talimatları İle Uygulanır. Tüm Koruma Ekibi Birey Manada Kendilerini Korumayı En Üst Seviyede Bilmek Zorundadırlar. Bu Konu İzaha Bile İhtiyaç Duymaz Olmak Zorunluğu Vardır. Yinede Belirmiş Olayım. Profesyonel Koruma Olmanız,Korumayla İlgili Konuları En İnce Ayrıntısına Kadar Bilmenizle Mümkün Olacaktır. Görevi En İyi Şekilde Yapılm"

Samsun Haber, Samsun Haberleri, Haber Samsun, Samsun, Haber, Son Dakika, Altinovagazete.com

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2019, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER