Spor Vadisi Projesi Aslına Uygun Olarak Tamamlanmalı

Yozgat’ta bir önceki dönem görev yapan sayın valimiz Abdülkadir Yazıcı bey tarafından projesi  hazırlatılıp yapımına başlanılan Spor Vadisi malumunuz olduğu gibi Yozgat Belediyesine devredildi. Elbette bu devir isabetli de oldu. Bundan sonraki çalışmaların Yozgat belediye başkanlığınca devam ettirileceği bir gerçek.

Çok sık gittiğim bir mekan değildi Spor Vadisi. Bir derneğimizin töreni için gitmiştim, o günden sonra sık sık gitme ihtiyacı hissediyorum. Çünkü sakin, havadar, yeşillik ve huzur veren bir mekan! İnsan kendini doğa ile iç içe hissediyor ve huzur buluyor. Gençler ve çocuklar için de güzel alanlar kurulmuş; vesile olanlardan Allah razı olsun.

Velakin vadinin projesi tamamlanmamış, bir de çok ama çok bakımsız. Oradaki görevlilere bi şey diyemem adamlar görevini fazlasıyla yapıyordur ama yeni görevliler ve sorumlular eklenmelidir. Çünkü Yozgat için harika bir mekan hatta diyorum ki: Millet Bahçesi için en uygun muhteşem bir alan!..

Bildiğim kadarıyla proje tamamlanmadı. Üstte göletin çevresinde yapılacak olan çalışmalar vardı, göletle ilgili projeleri vardı, gezinti treni ve çay kahve mekanları gibi.. Alt bölümde de düzenlemelerde eksiklikler var. Kafeterya, lokanta ve tuvaletler, sosyal tesisler yeterli değil. Bir de maalesef henüz bakımsız. İnsanımızın hor kullanımı da çok canımızı sıkıyor! Millet malına zarar vermek doğru da değil ahlaki de değil!..

Yozgat kış memleketi hani ne derler belimizi en çok o kırıyor. 7 ay kış 4-5  ay yaz -bahar dönemimiz var. Fakat kapalı mekanlar artırılıp buralar kafeterya ve lokanta olarak kiraya verilirse biraz uzun süreli kullanılabilir. Ama bi şekilde Spor Vadisine ilgi ve canlılık kazandırılmalı deriz.

Gençler için yapılan yüzme havuzu, spor etkinlik salonları, kitap okuma salonu oldukça güzel. Gençlik ve Spor Müdürlüğünce buralar etkin bir şekilde kullanılıyor, tebrik ve teşekkür ederiz. Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği şiir etkinliklerimiz için biz de zaman zaman kullanıyoruz sağ olsunlar, var olsunlar.

Spor Vadisi projesi aslına uygun olarak tamamlanırsa, eksiklikler giderilirse, bakımı yapılırsa ve görevlendirmeler artarsa Yozgatlının ilgi odağı olacağına yürekten inanıyorum. Temizliği önemli, bakımı önemli, çalışacak işçi için de şirketler yoluyla ve İŞKUR ‘un mevsimlik işçileri yoluyla artırılıp güzel bir bakım yapılabilir. Çevre düzeni ağaçlandırma ve halkın oturacağı kapalı mekanlar da çok önemli…

Diyeceksiniz ki Çamlık Milli Parkımız varken buraya ne gerek var? Evet Çamlık bizim akciğerimiz ve göz bebeğimiz Çamlık her tehlikeye karşı korunmalı. Spor Vadisi de bizi doğa ile iç içe buluşturacak muhteşem mekan! Çok iyi değerlendirilmeli aynen Millet Bahçesi gibi bakımı yapılmalıdır. Yozgat ve Yozgatlı için zorunlu mekanlar haline geldi. Kent Parkın dar ve sıkıcı ortamı insanımızı boğuyor artık.

Spor Vadisi projesi eksik, bakımı yetersiz, görevlisi az, ağaçlandırma yetersiz, halkın oturup çay kahve içecekleri mekanlar bakımsız ve yetersiz, sosyal alanlar düzenlenmeli baharla birlikte Spor Vadisine iyi bir bakım yapılmalı. Sayın başkanımızdan bunu talep ediyor ve bekliyoruz. Buralar sizin yüz akınız olacak ve sizi geleceğe taşıyacak. Bildiğiniz gibi halka hizmet Hakka hizmettir! Biz de bu hizmetleri vatandaş olarak sizden bekliyoruz ve yapacağınıza da inanıyoruz…

YORUM EKLE