"Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesi

- Samsun'da yıl başından bu yana süren ve 70 çocuğun katıldığı proje kapsamında yetenekli olanların uluslararası organizasyonlara hazırlanması planlanıyor


SAMSUN (AA) - Samsun Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalanlar için başlatılan "Çocuk evlerinden golfe, golften olimpiyatlara" projesi kapsamında yetenekli çocukların keşfedilmesi hedefleniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübünün sahasında 8-12 yaş arasında 70 çocuğun katılımıyla yılbaşından bu yana süren eğitimlerde çocuklar, Türkiye Golf Federasyonu tarafından verilen golf kıyafetleriyle haftada iki gün yirmişer kişilik gruplar halinde antrenmanlara çıkıyor.

Haziran ayında sona erecek projede çocuklara, golf etiket kuralları, golf malzemesi ve ekipmanları, temel duruş ve tutuş becerileri, kısa ve uzun oyun becerilerinin kazandırılması, yarışma ve müsabaka formatı gibi temel bilgiler veriliyor.

Proje kapsamında eğitime katılanlar, 6 ay sürecek program sonunda performans değerlendirmesine tabi tutulacak. Değerlendirmeler sonunda başarılı olan çocuklar, altyapıya girmeye hak kazanacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Golf Federasyonu ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü iş birliğinde yürütülen projede yetenekli çocukların keşfedilerek uluslararası organizasyonlara yönlendirilmesi amaçlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER