banner223

Ladikli wushu kung fu sporcularının Türkiye başarısı

SAMSUN (AA) - Ladik'in wushu kung fu sporcuları, 2 altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile ilçeye döndüler.Ladik Wushu Kung Fu Antrenörü Mustafa Yaman, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 10-14 Nisan tarihleri arasında Sakarya...

Ladikli wushu kung fu sporcularının Türkiye başarısı

SAMSUN (AA) - Ladik'in wushu kung fu sporcuları, 2 altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile ilçeye döndüler.

Ladik Wushu Kung Fu Antrenörü Mustafa Yaman, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından 10-14 Nisan tarihleri arasında Sakarya Serdivan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen okullar arası gençler Türkiye Wushu Kung Fu Okul Sporları Şampiyonasına, Ladik Şehit Ersan Anadolu Lisesi öğrencileri Asiye Nur Süer ve Yasin Kılıç ile Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onurhan Altun ve Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Ersönmez'in katıldığını söyledi.

Şampiyonada, 36 ilden katılan 900'e sporcunun birincilik elde edebilmek için kıyasıya mücadele ettiğini belirten Yaman, gençler kategorisinde ve sanda branşında Ladik Şehit Ersan Anadolu Lisesi öğrencisi Asiye Nur Süer'in 70 kilogramda, Ladik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Onurhan Altun'un 48 kilogramda Türkiye birincisi, Ladik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Edanur Ersönmez'in 65 kilogramda Türkiye ikincisi ve Ladik Şehit Ersan Anadolu Lisesi öğrencisi Yasin Kılıç'ın da 70 kilogramda Türkiye üçüncüsü olarak Ladik ilçesine 2 altın madalya ile bir gümüş ve bir bronz madalya getirdiklerini kaydetti.

Yaman, "Sporcu öğrencilerimiz Ladik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan wushu kung fu kurslarına da iştirak ederek kendilerini yetiştirmişlerdir. Aldıkları eğitim sayesinde rakiplerini kolayca mağlup edebilmişlerdir. Bu sporcu öğrencilerimizin gösterdiği başarı sayesinde ilçemize gönül hoşnutluğu ile geldik." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER