banner221

Zıpkınla Balık Avı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası

- Ordu'da gerçekleştirilen şampiyona, final müsabakalarının ardından sona erdi

Zıpkınla Balık Avı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası


ORDU (AA) - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca (TSSF) düzenlenen 2018 Zıpkınla Balık Avı Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, final müsabakalarının ardından tamamlandı.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde gerçekleştirilen şampiyonada, yıl içinde yapılan iki eleme müsabakasında en yüksek dereceleri elde eden 16 spor kulübünün 64 sporcusu yer aldı.

Sporcular, en yüksek puanı getiren balıkları avlamak için tek nefeste dalış yaptılar. Havanın elverişli olmaması nedeniyle sporcular çoğu kıyıya elleri boş döndü.

Perşembe Belediyesi önünde gerçekleştirilen kapanış töreninde, yakalanan balıklar tartıldı.

Bireysel sıralamada Fuat Kasmalar (Bursa Çalıkuşu Gençlik ve Spor Kulübü) birinci, Ahmet Tekin (Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü) ikinci oldu. Caner Akman (Zonguldak Ereğli Yelken İhtisas Spor Kulübü) ile Özkan Dıngaz da (Zonguldak Kozlu Taşkömürü Spor Kulübü) üçüncülüğü paylaştı.

Takım sıralamasında ise Bursa Çalıkuşu Gençlik ve Spor Kulübü birinci, Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü ikinciliği elde etti. Zonguldak Kozlu Taşkömürü Spor Kulübü ile Zonguldak Ereğli Yelken İhtisas Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Protokol üyeleri, sporculara ve takım temsilcilerine ödüllerini takdim etti.


- Başkan Özen: "En iyi sporcuyu seçmeye çalışıyoruz"


TSSF Başkanı Şahin Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava şartlarının doğa sporlarını etkileyebildiğini söyledi.

Olumsuz hava koşullarına rağmen yarışmanın tamamlandığını belirten Özen, "Portekiz'deki şampiyona, okyanus kıyısında olacak. Biz daha önce de o bölgede yarıştık. Görüş ve sıcaklık açısından su şartları çok benziyor. Kolay olan değil, zor olan bölgeleri seçiyoruz ki en iyi sporcuyu seçmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Genç ise Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcuları kentte ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Ordu'da spor organizasyonları sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Genç, "Amacımız, 'Ordu' denilince spor akla gelsin istiyoruz. Bu doğrultuda da 19 ilçemizde harekete geçtik. Her ilçemizde başarılı sporcularımız var. Bugün de burada önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Federasyon başkanımıza ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar da ilçenin "sakin şehir" unvanına sahip olduğunu anımsatarak, balıkçılığın yaygın olduğu ilçelerinde organizasyonun yapılmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

İlçede fındık ve balın yanı sıra balık üretiminin de önemli seviyede olduğuna işaret eden Bahtiyar, "Ankara'ya, İstanbul'a gittiğimizde manavlar 'Perşembe balığı' şeklinde reklamını yapıyorlar. İl dışına ve dünyanın çeşitli ülkelerine bizden balık gidiyor. Dolayısıyla bu göz önünde bulundurularak şampiyona burada yapılıyor. İnşallah bunun devamı da gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER